Felix Slováček (80): K penězům použil Gottův klíč | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Felix Slováček (80): K penězům použil Gottův klíč

Felix se rozjel, v Německu má teď spoustu práce.
Felix se rozjel, v Německu má teď spoustu práce. (Archiv Blesku)

Skoro čtyři roky po smrti Českého slavíka vyšlo najevo, že Felix Slováček (80) jde momentálně v jeho německých stopách. Legendární hudebník teď čím dál více vystupuje na německém trhu, kvůli čemuž si u sousedů pořídil manažera. A kšeftů má teď více než dost.

Je pro Němce vlastně novým Goťákem. Německy mluvící země projezdil díky Karlovi ještě za minulého režimu Zná je jako vlastní boty. Po revoluci a na startu nového milénia v nich takřka sám či se svým big bandem nevystupoval, zato v poslední době je Felix u našich sousedů pečený-vařený. 

Felix Slováček o umělém hlasu Gotta: Sevřelo mi to srdce!

Video se připravuje ...

„Je jedním z nejlepších klarinetistů na světě. Je oddaný své umělecké práci. Získal první místa v mezinárodních soutěžích,“ píše na svých stránkách německá agentura KM-E Company, která Felixe a jeho kapelu zastupuje. „Ano, mám tam manažera Lothara Klugeho, skvělý člověk,“ svěřil Nedělnímu Aha! Felix s tím, že kšeftů má dost. „Německý trh je specifický, ti lidé milují kvalitní muziku,“ popisuje Slováček. „Samozřejmě hraju i hity, které znají od Karla, ale není to jenom o něm,“ doplnil.

Zastupující agentura paradoxně u Felixe o Gottovi vůbec nepíše. Pořadatelům nabízí jeho sólové koncerty, nebo s Big Bandem. „Je to stejné, jako tady u nás. Buď jezdím sám, nebo s kapelou,“ doplnil Slováček.

Lenka Dragounová: Muži po mě jdou kvůli sexy mozku!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.