Slováček zůstal jako opařený: STOPKA V RÁDIU | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Slováček zůstal jako opařený: STOPKA V RÁDIU

Felix Slováček
Felix Slováček (Karel Kopáč, A. a J. Huňátovi, archiv)

Felix Slováček (80) patří už desítky let k našim nejlepším hudebníkům. Svou hrou na saxofon stále dokáže ohromit publikum. Nedávno ho však zarazilo, když zakázali hrát jeho písničky v rádiu.

Podle zkušeného muzikanta je dnešní hudební scéna jeden velký propadák. „Dovoluji si konstatovat, že českou hudební scénu můžeme přirovnat k jedné velké katastrofě. Dobrá skladba musí mít v sobě něco, co skutečně osloví posluchače. A to tady bohužel téměř nevidím,“ pronesl Felix pro web PrahaIn.cz. Zároveň podotkl, že uživit se hudbou je den ode dne těžší.

„Pokud má třeba někdo skupinu, napíše novou píseň a chce, aby se objevila například v rozhlase, tak si to musí zaplatit. Pak vyrazí na koncertní šňůru, kde vydělá nějaký balík peněz. Ten ale pak vezme, a aby se na něj nezapomnělo příští rok, musí si opět zaplatit,“ vysvětlil Slováček, podle kterého se tak umělci točí v nekonečném kruhu. Celé se mu to zdá poněkud zvláštní.

Patrasová na křtu Slováčka: Nikdy jsem nebyla v ústraní!

Video se připravuje ...

I on sám se před nedávnem ocitl v situaci, která se mu nezdála úplně v pořádku. „Nedávno jsem měl rozhovor v rozhlasu. Za celou hodinu během tohoto pořadu nesměla zaznít moje jediná skladba. Dramaturg mi řekl, že by to prý porušovalo nějaká jejich kritéria nebo tak nějak. Je to všechno poněkud absurdní,“ svěřil se muzikant, který má i po tolika letech na scéně stále spousty práce. Desítky koncertů ročně a neustálé tvoření v nahrávacím studiu, Slováče zkrátka nezaostává. Jako každý rok se ale těší na letní období, kdy si alespoň trochu odpočine.

Chybná oprava D1 za 28 mld.? Dáda hledá Felixe! Od oslavy nebyl doma. A Putin obvinil západ

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Alva
13. 6. 2023 • 21:16

Je spousta dobrých muzikantů, není jen Felix, myslím, že už stačilo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.