Útěk před tropickými vedry řeší každý jinak: Langoš na sněhu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Útěk před tropickými vedry řeší každý jinak: Langoš na sněhu!

Jiří Langmajer
Jiří Langmajer  (Foto Aha! – Mária Rušinová, Instagram)

Tropická horka spalují Česko a každý se před nimi schovává jinde. Někdo doma, jiný na koupališti a Jiří Langmajer (57) na ledovci! Zatímco jeho žena Adéla Gondíková (49) se chladí doma v bazénu, herec se brodí ve sněhu při výstupu na čtvrtou nejvyšší rakouskou horu Grossvenediger (3662 m).

Už šestý den je Kouba z filmu Copak je to za vojáka v Alpách. „Blížím se do místa určení, odkud zítra jdeme trek na ledovec. Je to tady krásný,“ prozradil Langoš první den své dobrodružné výpravy. „Ale jestli to zvládnu, to se ukáže až za dva dny,“ trochu o sobě zpočátku pochyboval. Ve čtvrtek, když výšlap odstartovali, už byl plný optimismu. „Je šest třicet ráno, hory se probouzí a my vyrážíme na ledovec na 3600, tak nám držte palce!“ prohlašoval herec odhodlaně.

Strachem Nacafe: Jiří Langmajer - premiový rozhovor

Video se připravuje ...

Propadal se

Cesta na ledovec rozhodně není procházka růžovou zahradou. „Sníh se hodně propadá, tak je extrémně těžký v tom jít, ale stojí to za to,“ glosoval Langmajer, zatímco se prodíral zasněženou krajinou. „Máme krásný počasí, jen jsem po včerejšku trochu utahanej, protože jdu s klukama, který jsou o dvacet let mladší,“ prozradil věk svých parťáků. (box) Problémy s průduškami Langmajer měl na jaře skoro měsíc vleklé problémy s průduškami, a tak svou přípravu na horskou túru bral opravdu vážně. Přípravu začal v červnu, kdy vzal rodinu k moři, kde běhal po pláži a svižně chodil do kopců.

Nahý otužilec

Kromě zasněžených výšlapů se herec vyžívá také v otužování. Z toho také s oblibou sdílí videa, na kterých se v ledové vodě koupe úplně nahý! „Já se za tyhle věci nestydím,“ tvrdí.

Jiří Langmajer si maminku odvezl z hospicu domů.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.