Půlnoční zpověď jako český Midsomer: 7 vražd v jedné sérii | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Půlnoční zpověď jako český Midsomer: 7 vražd v jedné sérii

Maxmilián Mucha jde přes mrtvoly. Týral i Plánkovou a Lamboru.
Maxmilián Mucha jde přes mrtvoly. Týral i Plánkovou a Lamboru. (Foto FTV Prima)

Jako ve Vraždách v Midsomeru! Filip Tomsa (39), kterého si diváci dobře pamatují jako veskrze kladného poručíka Kamila Sedláčka z nováckého seriálu Policie Modrava, si u konkurence na Primě střihl v Půlnoční zpovědi vraždícího maniaka.

Jeho postava Maxmiliána Muchy touží po ukradených špercích a jde při tom doslova přes mrtvoly. „Točil jsem snad osm dní a pomalu co den, to vražda,“ říká herec. Sprovodil ze světa nejen Mariannu v podání Denisy Nesvačilové (31), ale i další čtyři postavy. A nakonec si brousil zuby i na ústřední sourozeneckou dvojici – psycholožku Stelu (M. Plánkovou) a kněze Alberta (M. Lamboru). V dnešní závěrečné epizodě vyváznou jen díky včasnému zásahu Stelina manžela, kterého představuje Jiří Dvořák (56).

Mrtvola č. 1: Denisa Nesvačilová (31) aneb Smrt ve vaně

První obětí byla krásná Marianna Krausová. Vrah ji brutálně utopil ve vaně. „Byla to zatím má nejnáročnější scéna. Bála jsem se, že by se mi mohlo něco stát, to připouštím. Filip Tomsa se taky bál, hodně! Musím říct, že jsem po něm chtěla, ať to udělá – a máme to rychle za sebou,“ přiznala herečka. Její chrčení prý ještě tři dny po natáčení budilo Tomsu ze spaní.

Mrtvola č. 2: Simona Babčáková (50) aneb Kudla v žebrech

Uklízečka Irina si chtěla neprozřetelně pomoci k majetku prostřednictvím vydírání. Nebyla to dobrá myšlenka. Maxmilián ji bodnul do boku pod žebra rovnou na lavičce v parku.

Markéta Plánková si v Půlnoční zpovědi zažije horor

Video se připravuje ...

Mrtvola č. 3: Jan Komínek (29) aneb Syn v betonu

Bývalý dětský herec ze seriálu Horákovi si zahrál hamižného syna Iriny. Ani jemu nepřinesla touha po špercích a penězích štěstí. Po nakládačce skončil zalitý do betonu.

Mrtvola č. 4: Marek Taclík (50) aneb Na pitevně 

Herec už je jako policajt profláklý. Ztvárnil majora Olivera Hajna v Kriminálce Anděl i jednoho ze dvou operativců v seriálu Docent. Ale jako kapitán Říha v Půlnoční zpovědi poprvé sám skončil v rukou patologa. Max se opět oháněl nožem.

Mrtvola č. 5: Saša Rašilov (50) aneb Jatka v autě

Architekta Oldu ubodal Max v autě. Nejen, že všude byla umělá krev, ale navíc byla zima, protože vůz musel mít kvůli kamerám otevřená okénka i dveře. „Postava Oldy byla zajímavá, jsem už takový maskot autorek Jitky a Kateřiny Bártů,“ říká herec spokojeně.

Tento týden v Ulici: Poteče krev, Vandy tajemství prozrazeno a zamilovaný Bruno v akci

Video se připravuje ...

Markéta Plánková (45) a Marek Lambora (28) aneb Hodiny v provazech

Pro herce to nebyly komfortní chvíle. „Byla to náročná scéna. Točili jsme v reálu bývalé márnice na hřbitově. Všechno muselo být perfektně nacvičeno, aby se nikomu nic nestalo. Byli jsme s Markem svázaní lanem, navíc se tam strašně prášilo. Pro mě osobně to byl morální boj, protože na hřbitově se přece nesmí křičet, natož střílet. A to všechno jsme tam dělali,“ prozradila po natáčení Plánková. „Byli jsme s Markétou hodně dlouho svázaní a trvalo třeba pět šest minut, než nás přivázali k židli, tak se šetřil čas a už nás neodvazovali. To bylo velmi nepříjemné,“ vzpomíná na natáčení Lambora.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.