Nova odtajnila podzimní plány: Velký návrat hvězdy Kriminálky Anděl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nova odtajnila podzimní plány: Velký návrat hvězdy Kriminálky Anděl!

Helena Dvořáková v seriálu Kriminálka Anděl
Helena Dvořáková v seriálu Kriminálka Anděl (Foto TV Nova)

Postarala se o jedno z největších překvapení letošního podzimu na Nově. Do páté série Kriminálky Anděl se totiž po těžké nemoci vrací Helena Dvořáková (44) alias psycholožka Jana Chládková. Před pár lety přitom ochrnula, podstoupila chemoterapie a léčila se z rakoviny lymfatického systému.

Po devíti letech dostala šanci vrátit se zpátky do kriminálního seriálu, který jí proslavil. Držitelka Thálie znovu naskočila do vlaku jménem Kriminálka Anděl, kde hraje na první pohled tichou, ale schopnou psycholožku, snažící se všechny kolem sebe pochopit. Někdy tím ale zapomíná na sebe.

Ochrnutý obličej

Natáčení pro ni i po všech prožitých zdravotních problémech prý v ničem jiné nebylo. „Pro mě je vlastně úplně stejné. Připadá mi, jak kdybychom poslední sérii točili předevčírem, a ne před tolika lety,“ prozradila herečka, která se ještě před třemi lety potýkala s ochrnutým obličejem a bála se kvůli tomu přijímat role. Krutou diagnózu si vyslechla na vrcholu kariéry, navíc chvíli po narození syna Jana. Všechno odstartovaly velmi silné bolesti hlavy. „Ta bolest byla tak nepříjemná, jakoby vám do mozku někdo vrážel nůž,“ popsala v Českém rozhlase.

Alternativní léčba

Že nejde jen o migrény, zjistila navíc těsně před představením – ochrnula ji pravá půlka jazyka. I tak hru odehrála. Hned druhý den nicméně skončila v nemocnici. Psal se rok 2017 a lékaři u ní bohužel rozpoznali rakovinu lymfatického systému. Ihned podstoupila čtyři fáze chemoterapie, těsně před pátou sérií se ale rozhodla jít alternativní cestou. Podepsala odmítnutí klasické léčby, začala se zajímat o zdravou stravu, a když jí to tělo dovolilo, naučila se cvičit jógu a začala se starat o sebe. Aby se dostala do úplného klidového režimu, rozešla se s partnerem, odstěhovala se do malé garsonky a věnovala se jen sobě.

Honička s přestřelkou

Teď je na tom dokonce tak dobře, že se v seriálu nebála jít ani do akčních scén! „Do akce jsem se dostala hned v prvních dílech. Tam jsem si užila honičku i přestřelku, ani dabléra jsem tentokrát neměla. Spolupracovala jsem s kaskadéry a znovu jsem se učila jak držet zbraň nebo jak běžet. Dokonce jsem i od kaskadérů dostala pochvalu, že moje skákání vypadá věrohodně. I pro nás herce, nejen pro diváky, je akční natáčení zábavné, užijeme si ho,“ prozradila s tím, že ona sama ale kriminálky v soukromí nesleduje. „Upřímně řečeno nemám kdy je sledovat. Nějak na to není čas,“ popsala.

Nové díly se starou partou: Šestnáct nových dílů

Kriminálky Anděl se, stejně jako ty předchozí,volně inspiruje skutečnými případy nebo reálnými policejními spisy. A tentokrát je na co se těšit! Po devíti letech se vrací stará dobrá mordparta a znovu se tak sejdou Marek Taclík (50) alias major Oliver Hajn, David Švehlík (51) coby kapitán Tomáš Beňkovský a Michal Novotný (44) jako Ruda Uhlíř. „Řekněme první čtyři díly, které režíroval Petr Bebjak, byly asi pro mě nejakčnější. Možná asi nejvíce za celou dobu, co seriál běží. A bylo to zábavné, bavilo mě to. Do toho ještě k tomu byla zima, tak měl člověk alespoň pohyb,“ prozradil Švehlík, kterému v seriálu přibude manželka a nevlastní dcera Hana. Kromě oblíbených postav se diváci mohou těšit i na nováčky. „Přidal se k nám ještě Jirka Langmajer, Oskar Hes, bylo to musím říct skutečně velmi příjemné. A skoro bych zapomněl na Dalibora Gondíka. To by mě mrzelo…“ dodal syn Aloise Švehlíka (84).

Petr Havránek ze Survivora s přítelkyní: Pravda o našem rozchodu!

Video se připravuje ...

Podzim na Nově: Táta v nesnázích

Komediální seriál Rozvedený padesátník Petr v jedinečném podání Martina Pechláta (48) se v novém komediálním seriálu pro celou rodinu bude potýkat nejen se svými třemi dospělými dcerami, které se z různých důvodů vracejí zpět pod „otcovská křídla“, ale i se světem randění, který už ale není takový, jaký jej Petr pamatuje. Jak obstojí, o tom se diváci přesvědčí v šestnácti epizodách seriálu Táta v nesnázích. „Petr má takovou »tátomámovskou« roli. Prožívá spoustu vtipných situací, ale velmi často i strach o dcery. Je přísný i pohodář. Tak od všeho trochu,“ prozradila hvězda komedie Účastníci zájezdu.

Ztracená rodina: Reality show

Nová dokureality show bude dávat dohromady rodiny, které se znesvářily a třeba i dlouhá léta se neviděly. Emocemi nabitými příběhy dojemných shledání provedou diváky publicista Mirek Vaňura (53) a Tereza Pergnerová (49). „Ztracená rodina přináší pohled na silné lidské osudy. Bez příkras,“ popisuje moderátorka a dodává: „Obsahem jsou často velmi bolestná, letitá odloučení, nedorozumění, křivdy, vědomé i nevědomé nepravdy a k těm je třeba přistupovat s velikým respektem, citem a opatrně zacházet s každou informací. Nejde o senzace, ale o hluboké lidské prožitky.“

Jedna rodina: Nové postavy zamíchají dějem

Vydatnou posilu Nova přichystala i pro rodinný seriál Jedna rodina, kde je už teď tolik postav, že si je pamatují jen ti nejvěrnější diváci. Vedle Terezy Kostkové (47), Bereniky Kohoutové (32), Filipa Blažka (49) a dalších členů střídavky se v seriálu objeví i nová postava v podání Cyrila Dobrého (27) nebo Eriky Stárkové (39), která si sama odskočí z rodičovské dovolené, a kterou si všichni pamatují coby transsexuálku Dášu ze seriálu Most!.

Zlatá labuť: Tentokrát půjde o život

Pokračovat bude i první dobový seriál TV Nova Zlatá labuť. Tvůrci slibují ještě dramatičtější zápletky než v úvodní řadě, kde šlo hrdinkám a hrdinům hlavně o lásku a štěstí. Nyní jim půjde doslova o život, neboť se dostanou pod větší tlak nacistické okupace. Děj se totiž posouvá do ještě složitějšího období jara roku 1939. Diváci budou opět sledovat osudy Marty Dancingerové(31) v roli Báry, Simony Lewandowské (23) coby Aleny, Beáty Kaňokové (34) jako Evy ale i Adama Vaculu (35) alias Petra a další. V druhé sérii se nezměnilo jen oblečení, ale režie. Dvojici Biser A. Arichtev (46) a Braňo Holiček (37) doplnil Petr Nikolaev (66).

Co ste hasiči: Komediální seriál

Mezi svérázné obyvatele obce Horní a zejména pak do prostředí místní hasičárny pod vedením vznětlivého velitele v podání Petra Rychlého vrátí diváky druhá řada komediálního seriálu Co ste hasiči. A to v plné sestavě, včetně Mirka (Marek Holý), Edy (Radim Kalvoda), Láďy (Jaromír Nosek) i pohledné veterinářky Lenky (Jana Bernášková). I v druhé řadě budou společně čelit sebevědomému starostovi Vladimírovi (Václav Kopta), jehož velkou zálibou je znepříjemňovat Petrovi i jeho podřízeným život.

MasterChef Česko: Přísnější pravidla

Tentokrát začne souboj o nejlepšího amatérského kuchaře rovnou finálovou šestnáctkou a nový ročník nabídne oblíbené testy chuti a znalostí, stejně jako výjimečné hosty či časově náročné úkoly, tentokrát bez možnosti vrátit se do hry. Letos bude navíc přikládána mnohem větší důležitost lokálním surovinám. Že je Česko země chutí divákům dokážou kuchaři na cestách ve třetí řadě oblíbeného gastronomického bedekru TV Nova Souboj na talíři. Oblíbení kuchaři Jan Punčochář a Přemek Forejt se opět vydají napříč republikou a navštíví výtečné podniky. Chybět bude překvapivě šéfkuchař Radek Kašpárek.

Na lovu: Objeví se nové celebrity

Podvečerní čas opět opanuje Ondřej Sokol a jeho pětice geniálních supermozků ve vědomostním klání Na lovu. Diváci se dočkají také premiérových Hvězdných speciálů, v nichž svůj všeobecný přehled otestují například Zuzana Kajnarová, Jiří Langmajer, Oskar Hes, Xindl X nebo Petr Čtvrtníček.

Blesk Podcast: Doktor Vševěd odhalil tajemství svých vědomostí

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.