Velké sousto pro Meghan: Totální selhání Harryho | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Velké sousto pro Meghan: Totální selhání Harryho

Princ Harry a Meghan Markle
Princ Harry a Meghan Markle (profimedia.cz)

Po nějaké době se jména prince Harryho (38) a Meghan Markleové (41) opět skloňovala v souvislosti se soudním líčením. To se týkalo sporu mezi mladším ze synů Karla III. (74) a vydavatelstvím Mirror Group Newspapers. Čeho se spor týká tentokrát?

Jak uvedl princ Harry, tituly Daily Mirror, Sunday Mirror a The People měly v průběhu několika let získávat informace z jeho soukromí. Způsob, jakým se k informacím dostávali, měl ovšem být za hranou zákona. Novináři totiž údajně napíchli princův telefon, pronásledovali ho a v konečném důsledku podle něj měli zapříčinit i jeho a Meghanin odchod do Spojených států. Jak informoval server Super.cz, vydavatelství bulvárních plátků přiznalo, že praktiky spojené s napícháváním telefonů jim v minulosti nebyly cizí. V souvislostech s princem Harrym ale zástupci vydavatelství tyto metody popřeli a vinu odmítají.

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho

Video se připravuje ...

Ačkoli se zdálo, že je princ Harry jakožto ten, kdo podal na deník žalobu, na koni a trumfy v rukávu má on, šance k získání soudce na svou stranu příliš nevyužil. První den k soudu vůbec nedorazil, a jakmile byl v síni již přítomen, působil laxním dojmem. Ve svých odpovědích zmínil, že si na leccos nevzpomíná, a když se probíralo domnělé eso v rukávu týkající se možného odposlouchávání, zareagoval slovy „to byste se měli ptát novinářů“. V jiných případech odkazoval na svůj právní tým. Meghan, která se nejspíš těšila na tučné odškodnění, má smůlu. 

Černá ovce rodiny princ Harry: Největší skandály

Video se připravuje ...

Kdo byl tedy přesvědčený, že výhody jsou na straně Harryho, během soudu tyto jistoty ztrácel.. Přímé důkazy totiž chyběly a výpovědi prince Harryho nebyly přesvědčivé. „Pro všechny v místnosti nebo, jako v mém případě, všechny, kteří to sledovali na dálku, to byl fascinující spektákl. Harryho jsme takhle ještě nikdy neviděli, pod neustálým tlakem, když byl požádán, aby se v soudní síni zpovídal sám za sebe a z přívalu obvinění,“ zhodnotila Harryho výstup u soudu novinářka Jan Moirová pracující z Daily Mail.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.