Slávek Boura v kauze pašování drog: Zproštěn viny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Slávek Boura v kauze pašování drog: Zproštěn viny!

Slávek Boura byl vyšetřován kvůli pašování drog
Slávek Boura byl vyšetřován kvůli pašování drog (archiv)

Chvíle napětí prožil Slávek Boura (59), bývalé moderátorské eso. Krajský soud po vleklém soudním sporu včera konečně oznámil rozsudky nad skupinou obžalovaných, kteří měli převézt nejméně 780 kilogramů drog v ceně 2,1 miliardy korun do Austrálie. Obvinění se týkalo i někdejší hvězdy TV Nova. Po verdiktu soudu mohl Slávkovi spadnout kámen ze srdce.

Podle policie v letech 2014 až 2016 Boura spolupracoval s mezinárodním gangem a z Česka do USA nebo Austrálie měl pašovat heroin, pervitin a kokain. Za to obžalovaným hrozilo až 18 let vězení. Boura u soudu již vypovídal a pod přísahou zopakoval, co tvrdil už od začátku: že je nevinný a o ničem nevěděl. Do zahraničí prý jezdil zpracovávat bedekr pro novou cestovní kancelář a vše spojené s cestou za něj vyřizovali jiní lidé.

Soud s Babišem u konce! Pohřeb papeže a Bourovi hrozí 18 let za pašování drog

Video se připravuje ...

Slávek, jehož skutečné jméno je mimochodem Václav, nevyužil možnost přiznat se a dostat tak nižší trest. Čtvrtečního soudu se Boura osobně neúčastnil, židle s jeho jménem zůstala prázdná. Krajský soud v Českých Budějovicích Bouru zprostil viny ve všech bodech obžaloby. „Po šesti letech mediálního trestu z toho mám radost. Věděl jsem, že to jinak dopadnout nemůže,“ řekl Aha! po vynesení rozsudku šťastný Slávek Boura.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.