Stojí za drastickou smrtí kluka (†4) v Mostě drogy? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Stojí za drastickou smrtí kluka (†4) v Mostě drogy?

Lidé v Mostě vytvořili pietní místo, přináší hračky, zapalují svíčky.
Lidé v Mostě vytvořili pietní místo, přináší hračky, zapalují svíčky. (Blesk - H. Lacinová)

Šel »vrátit« synka (†4) bývalé partnerce, potkal ji ale v doprovodu kamaráda. Dva kohouti se do sebe pustili. Vyděšeného klučinu vzal táta, Ital Francesco M. (46), do náruče. Sok ale v hádce vytáhl nůž a bodl. Jenže se trefil do krku dítěti. Nepřežilo. Tragédie se odehrála v sobotu v Mostě.

Matka chlapečka Monika H. se s Franceskem M. před několika dny rozešla, synka ale k tátovi občas pouštěla. Stejně tak tomu bylo i v sobotu. Jenže při předání byl i Moniččin kamarád Michal P. (31), s nímž se Ital začal hádat. „Hodil tam se mnou o zeď. Potom vytrhl dřevěnou podpěru na stromky a šel s ní na mého kamaráda. Při tom si vzal malého na ruku,“ tvrdila včera Monika H., když na místě tragédie zapalovala svíčku.

Naznačovala, že se synem chtěl bránit?! Michal P. přitom vytáhl nůž a zaútočil, jenže nešťastně jím bodl klučinu do krku. Podle místních Monika H. byla sice ze slušné rodiny, později ji však zkazily drogy. „Když si našla prvního přítele, s nímž má dvě starší děti, byla ještě normální. Pak ale začala právě s Michalem dost fetovat. Následně se dala dohromady s Franceskem a měli malého,“ řekla žena ze sousedství. Vztah se měl však rozpadnout a Monika H. se opět prý sblížila s Michalem P.

Víte, že... ...na místě včera probíhala pátrací akce „k nalezení předmětů, které mohou s případem souviset“? Podle místních policisté hledali nůž, nebo šroubovák.

Vše viděl starší bráška

Hrůznému útoku přihlížel z křoví starší bratr (10) zabitého chlapce. „Tady se ten starší kluk schovával a celý se třásl. Na místě byla i matka obou chlapců a s muži se hádala. My jsme byli s kamarády nedaleko a vše viděli,“ ukázala deníku Aha! Tereza (17). 07 OTV místo Zde k tragédii došlo, řekla Tereza.

Jednoho pustili, druhého obvinili

Po útoku hlídky zadržely oba muže. Franceska M. včera policisté pustili, jeho chování v případu bude vyšetřovatel podle mluvčí Miroslavy Glogovské řešit následně. Michal P. byl obviněn za útok na Franceska M. z vraždy ve stádiu pokusu a kvůli smrti chlapce také z usmrcení z nedbalosti. O jeho vzetí do vazby bude nyní rozhodovat soud.

Blesk přitom hovořil se ženou, která matku chlapce zná: „Je ze slušné rodiny, byla vždycky normální holka ještě v době, kdy si našla prvního přítele, se kterým má dvě starší děti. Pak ale začala fetovat. Monika si pak našla Itala a před nějakým časem prý s drogami přestala. A Michal je kapitola sama o sobě, měl vždycky problémy s policií a hlavně s drogami."

„Je to obrovská tragédie. Tímto žádáme všechny o zachování piety k této tak smutné události. Nyní nechme pracovat orgány činné v trestním řízení, které nám zcela jistě dříve nebo později poskytnou relevantní informace o tomto incidentu. Rodině a ostatním pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast. Musíme se teď všichni spojit a věřit, že už k ničemu podobnému v našem městě nedojde,“ žádá veřejnost primátor města Mostu Marek Hrvol na sociální síti.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.