Hyenismus největšího kalibru! Žaloba kvůli Bartošové na kolejích | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hyenismus největšího kalibru! Žaloba kvůli Bartošové na kolejích

29. dubna to bylo přesně 9 let od sebevraždy Ivety Bartošové (†48). Na sociálních sítích se uskutečnila velká vzpomínková smršť. Ne všechny příspěvky byly ale taktní. Objevily se i nehezké koláže.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

artlantis
03. 05. 2023 18:18

Pořad Kulový blesk: Kritik Janis (~cca i kolega) zhodnotil seriál objektivne, zanalyzoval věc presne správne. Mnohem zajímavejsi art přístup by byl psychologický (~Bergaman apod.) nebo dokumentární serial/formát tuto silnou látku - námět dramaturgicky uchopit jako psychologickou hlubši sondu do hlavní hrdinky (psychologickeho typu struktury osobnosti ženy), jejího blízkeho environmentu, biopsychosocialni AV studii charakter relevantní society daného období 1966 - 2014.
Fokusem konkrétně investigativne odvážněji venovat pozornost i príčinám (včetně psych. triggers) celé životní katastrofy hrdinky, její rodiny, blízkych, důsledně prozkoumat, kteří lekári jí v jakých datech (evidencie prísl. zdrav. pojištoven), z jakých duvodů, zda zodpovědně s řadnym poučením pacienta predpisovali návykové psycho/farmaka, na kterých se získava zavislost za velice krátky čas užívaní. Tyto maji mj. závažný vliv na kognitivni funkce, mozek konzumenta. Dále zda byla pravda to, ze tyto farmaka na počatku její závislosti (dle jejího vyjadreni) patrily jejímu priteli LŠ tj. nebyly predepisovany ji ale LŠ, príp. jiné tretí osobě... To jsou všechno zásadní temata výrazne stale aktuálni i v soucasne době vzhledem na statistické údaje lekove toxikomanie v ČR.
Gro problému jejího života bylo zejmena v nesvobode, dlouhodobé různé nelatkove, látkové rozsáhlé závislosti, ktere samozrejme delaji z postiženého neštastného VĚZNĚ. Samozrejme logicky každá závislost ma svůj mentalní prapůvod, prvotní důvody....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.