ČESKÁ BRIDGET JONESOVÁ: Jana Plodková (41) v roli komické čtyřicátnice | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

ČESKÁ BRIDGET JONESOVÁ: Jana Plodková (41) v roli komické čtyřicátnice

Pozor, neupadni! Došlo i na divokou jízdu na kole.
Pozor, neupadni! Došlo i na divokou jízdu na kole. (Foto Aha! – P. Machan, J. Koťátko, Instagram.com, bontonfilm.cz, ara)

Je o něco starší, ale s muži to má podobně. Rande dopadají katastrofálně, najít vhodného nápadníka je se dvěma dětmi na krku nadlidský úkol. Herečka Jana Plodková (41) si v novém filmu Život pro samouky střihla roli Kláry, českou obdobu slavné britské »Bridgetky«.

Je to už přes dvacet let, kdy se z filmu Deník Bridget Jonesové stal hit. Její představitelku, herečku Renée Zellwegerovou (54), katapultoval do výšin a zaslouženě – kvůli roli musela přibrat a zase zhubnout 14 kilo. Dokonce dvakrát, film měl takový úspěch, že se dočkal pokračování. Teď do kin přichází Bridget Jonesová po česku. Její představitelka Jana Plodková ale měla výhodu – přibírat nemusela, zato si zahrála na kaskadérku.

Pády z barové židle

„Nemám ráda »nočky« (noční natáčení – pozn.red.), mám pocit, že vždycky usnu a už nejsem schopna nabrat energii. Ale poslední nočka, kterou jsme točili, byla s Jardou Pleslem a Simonou Babčákovou a musím říct, že jsem si to nadmíru užila, byla velmi zábavná,“ říká herečka. „Padala jsem z barové židle, takže mě čekaly i trochu kaskadérský věci. Ale ve filmu mám i další kaskadérský kousek,“ vypráví.

Černé vdovy: Za Janu Plodkovou musela zaskočit dublérka

Video se připravuje ...

A pády z kola

Tím je pád z kola. „Víte, že byste na kole měla nosit helmu?“ ptá se jí ve filmu David Švehlík. „To vím, akorát že já v ní vypadám jako žalud,“ prolétne jí hlavou. „Je roztržitá, nesebevědomá, ale vtipná,“ komentuje svou roli Jana. Pád z kola jí dal při natáčení zabrat nejvíc. „Původně jsme to chtěly jen tak naznačit, ale nefungovalo to. Tak jsem se nakonec osmělila a nějak to kolo za jízdy položila pod kameru,“ líčí herečka. „Co mě ale moc bavilo, byla jízda na kole v dešti. Ten první moment, kdy jsem pod vodu vjela, byl velký šok, málem jsem to neustála jako Klára, ale zaječela jsem jako Jana.“

Mdloby z šílené koučky

Báry V novém filmu je z ní čtyřicátnice, Bridget byla třicátnicí. Rozpadne se jí manželství, a tak si začne užívat života a randit, což se neobejde bez trapasů. K tomu má výstřední matku (Zuzana Kronerová), k níž se musí přestěhovat, dvě dcery a potká lehce šílenou vztahovou koučku (Bára Seidlová), která jí začne dávat život dohromady. „Do jedné scény si přinesla jako rekvizitu santalové dřevo a začala mi tím mávat před obličejem. Když jsme to jely asi podesáté, myslela jsem, že omdlím. S Bárou ale bylo o zábavu postaráno ve všech směrech,“ vzpomínala na natáčení Jana Plodková.

Jana Plodková: Musela jsem na sobě začít praktikovat duševní hygienu

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Jan Patterman
25. 1. 2024 • 20:36

defakto- Máš pravdu,tvojim filmovým rolím nesahá ani po kotmíky.Můžeš zde alespoň 10 jich vyjmenovat?

defakto
23. 5. 2023 • 09:41

... Jana Plodková jako česká Bridget Jonesová ? To si děláte *** ! Jana Plodková mi už léta připomíná moučného červa bez chuti a zápachu . Její hraní je jedna ubohost.
Bude to opět propadák , tak jako všechno kde hrála hlavní roly !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.