Komik Jiří Lábus: Trýznivý pláč u mrtvého Lenina! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Komik Jiří Lábus: Trýznivý pláč u mrtvého Lenina!

Lábus je nejen skvělý komik, ale i vyhlášený recesista.
Lábus je nejen skvělý komik, ale i vyhlášený recesista. (Foto Aha! – Nguyen Phuong Thao, ara)

I když patří mezi naše přední komiky, říká se o něm, že v civilu je spíš introvert. Když se však dostane mezi kamarády, je herec Jiří Lábus ve svém živlu! A pak z něj padají opravdové perly.

Nejlépe ho znají dlouholetí kolegové z Divadla Ypsilon, jako je Petr Vacek (58). Ten se o společných zážitcích rozpovídal v pořadu Všechnopárty a jen potvrdil, že Lábus umí být víc než zábavný společník. „Třeba nám živě líčil, jak se mu ve sklepě podařilo zamknout celý ústřední výbor KSČ. Vždycky přišel ráno na zkoušku a říkal: To byste nevěřili, jak ten Vasil zas vyvádí! Půl roku nám každý den referoval, co se děje u něj ve sklepě. Měl tam i Kabrhelovou a nikdo nemohl ven. Bylo neuvěřitelné, co si dokázal navymýšlet,“ nadšeně vyprávěl Karlu Šípovi. Vyprávěl to prý tak sugestivně, že tomu časem i sám začal věřit...

Jiří Lábus - Tlučhořovic rodinka

Video se připravuje ...

Já germafrodyt!

„On to má v hlavě jako pětiletý dítě,“ smál se Vacek a přidal ještě historku z Moskvy. „Byli jsme v Rusku a Lábus šel na záchod. Nevím, co ho to napadlo, ale vrazil tam děvušce storublovku a ona volala: Je to mnogo! A on na to: Niet, u meňja mnogo močoviny!,“ pokračoval Vacek. „Pak šel dál na záchod a neomylně mířil na dámský. Volala na něj, že tam nemůže, že jsou tam ženy. A Lábus zvolal: Ja germafrodyt!“

Pačem, pačemu?

To ale nebylo zdaleka všechno. „Byli jsme v mauzoleu u Lenina, a jaký ten tam ztropil scény? Plakal, válel se po zemi, že je Lenin mrtev, proč nám to udělal? Pačemu, pačemu?* volal. Až nás všechny málem zastřelili. Vyváděli ho se samopaly,“ líčil dál. „Pak jdeme po Rudým náměstí a náš průvodce, zaražený z toho, že to tak prožíváme, hlásil, že nás vezme na hrob neznámýho vojína. A Lábus na to: Vy jste ho neznal? To byl Sergej! Nikdy nevíte, co máte očekávat, co od něj přijde,“ dodal Vacek.

Herecké hvězdy stihl Sled nešťastných náhod!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.