Vdovec po Bartošové přiznal: Ivetě jsem alkohol dávat musel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vdovec po Bartošové přiznal: Ivetě jsem alkohol dávat musel!

Iveta Bartošová a Josef Rychtář
Iveta Bartošová a Josef Rychtář (Martin Hykl, archiv J. Šimka, archiv)

Dlouhých 9 let potřeboval vdovec po Ivetě Bartošové (†48), aby dokázal otevřeně hovořit o tom, proč byl veřejností vnímán jako agresor. A Josef Rychtář (64) také přiznal, proč své milované Džambulce, která byla závislá na prášcích a pití, podával alkohol i on!

Ačkoli v sobotu uplyne již 9 let od tragické smrti zpěvačky, fanoušci ani její blízcí na ni nikdy nezapomenou.

Mlátička z Říčan

„Pokud bych měl dnes s odstupem času nějak vyhodnotit soužití s Ivetkou, myslím, že jsem měl jiným způsobem komunikovat s médii,“ uznal Rychtář. „Házel jsem všechna média do jednoho pytle a někdy jsem se i já pak choval agresivně,“ vysvětlil své chování muž, který si svého času získal přezdívku Mlátička z Říčan. To ale Rychtář dodnes omlouvá tím, že vše bylo pouze na obranu Ivety. Jako agresora ho prý začala veřejnost vnímat především po několika rvačkách se samozvaným ochráncem Ivety a týraných žen Zdeňkem Macurou (48). „Tenkrát jsem to vyhodnotil tak, že se jednalo o stalking. Dnes si myslím, že byl prostě umanutý. Navíc mě pak kontaktovala žena, která s ním asi půl roku žila, a řekla mi, že jim psychiatr potvrdil, že pan Macura je skutečně nemocný člověk,“ řekl Rychtář v rozhovoru pro Rytmus života.

Štaidl, mateřství, Gott a kariérní vrchol. Pokračování minisérie Iveta se představuje v prvním traileru

Video se připravuje ...

Únos do Itálie

Přestože je mnoho Ivetiných fanoušků přesvědčeno, že Josef týral i samotnou Ivetu, vdovec se tomuto nařčení zcela brání. Vadila mu údajně jen její závislost na alkoholu, se kterou se jí snažil pomoci. Nebylo to ale tak snadné, jak by se mohlo zdát. „Tenkrát mi v Itálii bylo lékaři řečeno, abychom ji do Česka dovezli, musí v těle prostě mít nějakou hladinu alkoholu, jinak by měla takzvaný abstinenční záchvat, který by mohl přivodit i smrt,“ vzpomíná Rychtář na Macurův »únos« Ivety. „Takže jsem po cestě domů kupoval bílé víno, které jsem jí míchal s vodou. Dělal jsem jí takový střik, aby tam měla na minimum alkoholu, ale zároveň ji to neohrozilo na životě,“ vysvětlil vdovec.

Zemřela střízlivá!

Rychtářova strategie se ale údajně vyplatila a Bartošová na sklonku života již alkohol téměř nepila. I rozhodnutí skončit život skokem pod vlak tak prý udělala střízlivá. „Při pitvě nebylo zjištěno požití alkoholu nebo nějakých léků. Na jednu stranu mě to strašně uspokojilo,“ přiznal Rychtář, který se ale se smrtí Ivety dodnes nevyroval. Jeho manželka totiž navíc spáchala sebevraždu v den jeho 56. narozenin.

S Arturem se nevídám

Ačkoliv Rychtář o udržování vztahů s nevlastním synem stál, Artur Štaidl (26) na to měl jiný názor. „Artur o setkání neprojevil zájem. Já jsem ho samozřejmě po tom úmrtí zkoušel kontaktovat, ale změnil si telefonní číslo. Od úmrtí Ivetky jsme se prostě neviděli,“ přiznal Rychtář s tím, že přesto doufá, že se Arturovi daří dobře.

Bude ho hrát Prachař!

Diváky již brzy čeká televizní pokračování minisérie Iveta, která mapuje život Ivety Bartošové, a své místo v něm tedy bude mít i Josef Rychtář. „Hrát mě bude pan David Prachař, tak uvidíme, jak to dopadne,“ nechal se slyšet Rychtář.

Seroš X: Iveta

Video se připravuje ...



Přečtěte si
fany22
27. 4. 2023 • 14:06

Nemusel jí dávat alkohol. Věřím, že ji miloval, ale jako samozvaný doktor a ochránce jí ublížil. Měla jít do léčebny a mohla žít.

yarda
26. 4. 2023 • 19:20

Nebyla první a asi ani poslední koho šoubyznys přežvejkal a vyplivnul.
Kdyby dělala pokladní v hyperqelbu nebo řídila tramvaj, mohla ještě žít.

Marta Kubíková
26. 4. 2023 • 10:48

Tomu člověku, jak otevře ústa, nevěřím ani slovo.
On nikdy nepřizná pravdu. Iveta s ním šťastná nebyla, a to že si ho pustila do života a pak i uzavřela sňatek, byl už pouze zoufalý čin, psychicky zdeptané ženy, na které se pásl bulvár a on se na tom zviditelňoval.

Genevive Winklerová
26. 4. 2023 • 10:42

Iveta měla talent o tom není pochyb...ale bohužel slabá osobnost dokud to řídil Štaidl tak to šlo, pak do jejího života vstoupili jiní lidé a to šlo ke ke konci....hlas měla hezký mladiství i byla fešanda.člověk když si neumí vytříbit hodnoty života v dospělém věku a tupl v dnešní době je náročný, tak bohužel

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.