Godla nad propastí: Nic mu už nepomůže, tvrdí advokát | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Godla nad propastí: Nic mu už nepomůže, tvrdí advokát

Zdeněk Godla
Zdeněk Godla (Archiv Blesku)

Fiktivní strana Snědá tíseň známá ze seriálu Most diváky tak pobavila, že název zlidověl. Jednoho z hlavních hrdinů, Zdeňka Godlu (47), by ale měla trápit spíš ta finanční. Dluží milion a půl korun, čehož se chtěl zbavit vyhlášením insolvence, nicméně tu mu teď soud patrně zruší. 

Podle informací deníku Blesk požádal insolvenční správce soud o zrušení oddlužení, herec totiž neplní svoje závazky a navíc si udělal další dluhy - na nájemném, sociálním pojištění i daních. Godla pak navíc podle vyjádření správkyně s úřady vůbec nekomunikuje a neprojevuje zájem dát věci do pořádku. „Insolvenční správce stále eviduje nedoplatek z vyúčtování příjmu za rok 2021 ve výši 420 700 Kč,“ píše se v žádosti o zrušení insolvence.

Zdeněk Godla: Dočkáme se ho i na divadelních prknech?

Video se připravuje ...

Herec však vše popírá. „Mé dluhy jsou srovnané. Jsou tady jen nesrovnalosti ve fakturách,“ stojí si za svým Godla s tím, že chyba je na vině insolvenčního správce, se kterým není spokojený a požádal o nového. 

S tím  však patrně neuspěje. „Insolvenční soud nezprostí insolvenčního správce jen proto, že je přísný a tlačí na dlužníka, aby uhradil, co má předepsáno hradit. Musel by porušit nařízení soudu či zákonů, zachovat se velice nestandardně,“ sdělil eXtra.cz advokát Mgr. Jakub Drábek.

Podle právníka u Godly nejspíš brzy zazvoní vymahači. „Protože dlužník nespadl do konkursu, dá se předpokládat, že po případné pravomoci rozsudku o zrušení oddlužení se brzy rozběhne exekuční kolečko,“ řekla také pro eXtra.cz.

Bez urážky Zuzany Bubílkové: Blažkovo Brno a slavící Godla

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.