Molavcová na hodně osobní téma: Oběť manželovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Molavcová na hodně osobní téma: Oběť manželovi

Jitka Molavcová
Jitka Molavcová (Foto Česká televize)

Pustila ji do svého světa a dovolila jí pokládat otázky týkající se soukromí. To herečka Jitka Molavcová (73) předtím skoro nikomu neumožnila. Jedno téma ale režisérka Olga Sommerová (73) v životopisném dokumentu raději hned zase uzavřela. Nenaplněné mateřství...

Často slýchá od lidí vyznání, že je jejich dětství. Herečka se totiž od 80. let objevovala ve spoustě televizních pohádek, například i ve známé Královně koloběžce, a velice úspěšně pracovala pro děti v pořadech jako Malý televizní kabaret nebo Studio Kamarád. A namluvila i řadu večerníčků – třeba Káťu a Škubánka. „Upřímnost a taková ta čistota. Já jsem se vždycky od dětí učila, vždycky mi připadaly jako takoví malí klauni,“ netají se, že k malým divákům má kladný vztah. Pochopitelně tak v jejím životopisném dokumentu Klaunka musela padnout otázka na mateřské téma. „Proč ty vlastně sama nemáš dítě?“ zeptala se herečky během natáčení napřímo Olga Sommerová.

Jitka Molavcová: Kvůli lásce se vzdala dětí

Video se připravuje ...

Oběť manželovi

Pro divadelní souputnici Jiřího Suchého (91) to viditelně nebylo téma, které by chtěla dál rozvíjet. Na dlouhé sekundy se odmlčela, nevěděla, kam s očima a viditelně posmutněla. Možná ani daleko neměla od pláče. „Člověk asi nemůže mít úplně všechno,“ dostala ze sebe nakonec. Byť se o Molavcové dosud víceméně mluvilo tak, že miminko neměla dobrovolně, pravda je asi trošku jinde. Faktem je, že se v tomto ohledu podřídila své tehdejší životní lásce Janovi Petráně (†72), kterého potkala v Semaforu a prožila s ním neuvěřitelných třicet let. Spisovatel měl z přechozího vztahu syna, a i proto se rozhodl, že už další potomky nechce.

Rozchod po 30 letech

Nakonec si s ním Jitka po letech přestala rozumět, zakoukala se do hereckého kolegy Alfreda Strejčka (81) a s manželem se rozvedla. Bohužel osud jí ho sebral – kvůli vzácnému onemocnění ochrnul a žije v sanatoriu Šarlota, jak Aha! už informovalo. Celý dokument Klaunka sledujte 22. dubna od 21:20 hod. v České televizi.

Sedmdesátnice Molavcová i přes riziko pomáhá.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.