Změna u Pavla! Škodovku nahradil tímhle fešákem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Změna u Pavla! Škodovku nahradil tímhle fešákem

Škodovka v Lánech.
Škodovka v Lánech. (Foto Aha! – J. Poláček, Profimedia.cz, ČTK, ara)

Po lednovém zvolení začala prezidenta Petra Pavla (61) hlídat policie, která mu přidělila poslední verzi Škoda Superb. Jenže jak zjistil deník Aha!, po inauguraci hlava státu auto vyměnila »koně«. Nyní sedlá nejnovější luxusní limuzínu BMW řady 7.

Pavel v den svého zvolení 28. ledna odjížděl ze svého vítězného štábu policejním superbem opatřeným majáčkem. O několik dní později tím samým vozem přijel na první setkání do Lán za Milošem Zemanem (78) a využil ho i při návštěvě po Karlovarském kraji. Stejnou limuzínou také přijel v inaugurační den ve čtvrtek 9. března na Pražský hrad. Následující den už ale Pavel na Hradčany přicestoval vozem mnohem luxusnějším, a to BMV řady 7. A od té doby už automobil nezměnil, i když si prezident může mladoboleslavské firmě říci i o půjčení jejího vozu, jako to udělali jeho dva předchůdci.

Nový bavorák pana prezidenta je fakt krasavec!

„Útvar pro ochranu prezidenta republiky má pro chráněné osoby k dispozici různé druhy vozidel, které se přizpůsobují dle programu chráněné osoby,“ uvedlo policejní prezidium. Jasné už také je, že hlava státu nebude cestovat jenom v autě, ale jednou za čas osedlá i motorku. „Budu se těšit, že se v průběhu roku budeme potkávat na různých motorkářských akcích,“ prohlásil Pavel týden před svým uvedením do funkce. V ten den totiž na své oblíbené mašině značky BMW zajel na motorkářský veletrh do Letňan...

Je to novinka

Automobily BMW mají ve vládních službách tradici, která začala u Václava Havla. Mnichovští výrobci mají od loňského roku v nabídce zcela novou generaci BMW řady 7. Nejsilnější plug-in hybrid má pod kapotou 571 koní (420 kW), elektrická verze i7 disponuje 544 koňmi a vyjde na 3,5 milionu korun. K dispozici je i verze se vznětovým motorem.

První dáma Eva Pavlová v Polsku: Dostala i brož v ukrajinských barvách

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.