Souboj na ostří nože: Železný vystartoval po modle Petra Pavla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Souboj na ostří nože: Železný vystartoval po modle Petra Pavla

Setkání v Senátu: Nově zvolený prezident Petr Pavel (1.2.2023)
Setkání v Senátu: Nově zvolený prezident Petr Pavel (1.2.2023) (Blesk:Michal Protivansky/CNC)

Projev tiskové mluvčí nově zvoleného prezidenta ve Fóru Karlín, Markéty Řehákové, vzbudil vlnu pozornosti. Zatímco jedni měli pochopení pro radost a euforii z výsledku voleb, která byla v projevu značně viditelná, někteří jej odsoudili pro chybějící míru profesionality. Řeháková nemá klid ale ani s odstupem času - v hledáčku ji má Jakub Železný, který se nezdráhá ostré kritiky. 

Železný odsoudil zejména její výrok o působení budoucího prezidenta na Pražském hradě. „Bývá zvykem, že nově zvolený prezident před inaugurací dostane k dispozici prostory na Pražském hradě," vyjádřila se v rozhovoru pro Lidovky s tím, že taková nabídka z Hradu nepřišla a prezident se proto rozhodl přijmout návrh Petra Fialy a využívat dočasně kanceláře v Hrzánském paláci, který je pro zahájení funkce a všechny schůzky s ústavními představiteli dostatečně reprezentativní. 

Pavlova mluvčí Markéta Řeháková: Takhle uváděla tiskovku vítěze prezidentských voleb

Video se připravuje ...

Železný na svém Twitteru okamžitě zaregoval slovy: „Mluvčí generála Pavla Markéta Řeháková by kromě formy mohla, myslím, zapracovat na obsahu. Pro Lidovky řekla (mírně řečeno) nepravdu. Pravda je, že nebývá zvykem, že zvolený prezident před inaugurací dostane kancelář na Hradě. Navíc se to mohlo stát jen jednou v roce 2013. A nestalo." Železný se hájí tím, že je zcela na místě, aby novináři upozornili na chyby zástupců ústavních činitelů, tento názor ale mnozí nesdílí. Za Řehákovou se postavil například režisér Jan Hřebejk. podpořil ji slovy: „Smysl téhle kritiky mi unikl.“ 

Pavel s Fialou, Vystrčilem a Pekarovou: Chceme se setkávat každé čtvrtletí

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Uživatel_5630931
2. 3. 2023 • 17:13

Prekvapuje me vyjadreni pana Tomana, aniz by se seznamil s okolnostmi prohraneho sporu. ČR udala sama sebe a dukazni material byly poznamky psane tuzkou. Bylo za tim 10 mild.

Jelimanek
4. 2. 2023 • 13:19

U nás na vesnici jsme měli taky jednu takovou rozjuchanou, ukecanou, byla to dojička krav a byla zblblá do předsedy našeho JZD🐄🤣

Marta Kubíková
3. 2. 2023 • 14:44

Jakuba Železného neznám, ale co se týká jeho otce, tak ten, když šéfoval Novu, tak to mělo určitou úroveň. Vzniklo za něj dost dobrých zábavných pořadů, včetně Silvestrů.
Teď Nova hodně upadla.

j.p.toman
3. 2. 2023 • 08:13

Železný je stejnej hňup,jako otec. Ten nás všechny ještě navíc stál dost peněz.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.