Brodská, Hejlík, Štaindler: PRVNÍ SLOVA O HLAVĚ STÁTU | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Brodská, Hejlík, Štaindler: PRVNÍ SLOVA O HLAVĚ STÁTU

Prezidentské volby 2023: Poslední chvíle ve štábu Petra Pavla provázelo pití piva, focení a obdarovávání (28.1.2023)
Prezidentské volby 2023: Poslední chvíle ve štábu Petra Pavla provázelo pití piva, focení a obdarovávání (28.1.2023) (Blesk:ROBERT KLEJCH / CNC Robert Klejch)

Po napínavém boji, kampaních rozdělujících společnost a virálních podrazech, je rozhodnuto! Novou hlavou státu Češi zvolili Petra Pavla (61). Andreje Babiše (68, ANO) porazil s téměř milionovým náskokem. 

O nástupci Miloše Zemana (78) bylo včera jasno v půl čtvrté odpoledne. To totiž Pavel vedl nad Babišem o téměř 10 % a sečteno bylo v tu dobu na 70 % hlasů. „Chci moc poděkovat nejenom všem, kteří mě volili, ale zároveň i těm, kteří mě nevolili, ale přišli k volbám. Dali tím jasně najevo, že ctí demokracii a že jim záleží na tom, jak tahle země bude vypadat,“ prohlásil nově zvolený prezident.

Těší ho, že získal více hlasů než Zeman před pěti lety. Ten tehdy dostal 2,85 milionu, zatímco Pavel včera 3,3 miliony. „Beru to jako obrovský závazek,“ dodal nový pán Hradu. A chce, aby se Česko nevyznačovalo blbou náladou, ale byla to »republika pohody«.

Pavel děkoval manželce, ta si vyslechla skandování. Pak poděkoval celému týmu

Video se připravuje ...

„Tentokrát to cinklo,“ řekl po zvolení Zdeněk Svěrák a dodal: „Jsem po dlouhé době šťastný. Už jsem se dvakrát pokoušel podpořit volbu neúspěšného prezidentského kandidáta a tentokrát se to do třetice povedlo.“ „Tak teď už můžu napsat: S panem prezidentem!!!!! Uáááááá!!!!,“ radovala se nad společnou fotkou s vítězem prezidentského klání na sociální síti Tereza Brodská (54ú. 

Radoval se i herec a gurmán Lukáš Hejlík. „Není slov! Ale vlastně ano, díky díky díky. Každopádně mysleme i na lidi, kteří volili jinak. Jo, skvělý, právě teď to v televizi říká náš nový prezident,“ uvedl. 

„Jsem povznesený a v dobré náladě,“ uvítal Pavlovo vítězství herec a režisér Milan Šteindler. „Mám do budoucnosti dobrý pocit. Myslím, že prezident by měl lidi spojovat a to, co k tomu říkal Pavel, mi přijde, že myslel vážně,“ uvedl ještě. 

 Ve štábu slavil i moderátor Honza Dědek ve společnosti partnerky. Na sociální síti sdílel záběry z toho, jak zde zazněla česká hymna. „Jsem moc rád, že jsem u toho mohl být,“ dodal.

Pavlová vs. Babišová - Kdo se stane první dámou České republiky?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Janafree Fryštáková
30. 1. 2023 • 18:57

Máme soudruha prezidenta a soudružku prezidentovou .
K čemu bylo cinkání klíčemi v 89ým.

pravlast
30. 1. 2023 • 11:20

Máme prezidenta nebo snad "pana" prezidenta? Opravdu některá funkce nebo titul začínaí slovem "pan"? Možná i slovem soudruh nebo bratr,to podle režimu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.