Pohřeb Petra Hoška (†55): MEJDAN U RAKVE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pohřeb Petra Hoška (†55): MEJDAN U RAKVE!

Pohřeb Petra Hoška
Pohřeb Petra Hoška (David Kundrát)

Do muzikantského nebe odešel po prohraném boji s těžkou nemocí frontman punkové kapely Plexis. Maminka Hedvika, přátelé a kolegové se včera v krematoriu ve Strašnicích rozloučili s punkovou hvězdou Petrem »Sidem« Hoškem (†55).

Takový pohřeb Strašnice ještě nezažily! Nechyběly kelímky s pivem, plata s panáky rumu a tequily – přesně ve stylu, který měl Petr Hošek rád. Celý obřad se nesl ve velmi bujarém duchu, všichni popíjeli, bavili se, tančili a v jednu chvíli to před rakví vypadalo jako na tanečním parketu.

Pohřeb Petra Hoška

Video se připravuje ...

Přesto na všech byl vidět velký smutek z odchodu punkové legendy. „Díky němu vznikla naše kapela Support Lesbiens. Přišel do Futura a říká: Hele, vole, viděl jsem kapelu v Roxy a měl bys jim říct, jestli nepotřebujou zpěváka. Kdyby nebylo jeho, nikdy by Support Lesbiens nevznikly. Jsme mu neskutečně vděční,“ řekl deníku Aha! bývalý člen kapely Support Lesbiens Kryštof Michal (48).

Kdo byl punker Hošek a Plexis?

Hošek byl výraznou postavou tuzemské punkové scény. Působil také ve skupinách Do řady!, Michael’s Uncle nebo Svatý Vincent, v projektu Maradona Jazz i jako DJ Mucho. Na stránkách klubu Chapeau Rouge, kde hrál, se píše: „Mucho je legendou pražského mejdanového života; vzhledem k množství vypitých alkoholických nápojů (a spolykaných látek způsobujících změněné stavy vědomí) je stejnou medicínskou záhadou jako třeba Keith Richards.“ Původně Plexis PM byla česká punk rocková skupina založená v roce 1984.

Pohřeb Petra Hoška

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.