Z pikantního zákulisí Kukaček: V porodnici zaměnili scenáristu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Z pikantního zákulisí Kukaček: V porodnici zaměnili scenáristu!

Kukačky
Kukačky (Foto Aha! – Renata Matějková)

Duchovní otec seriálu Kukačky měl štěstí. Scenáristu Jana Coufala (45) v roce 1978 přinesli na kojení jiné mamince. „Té mojí dali chlapečka, který měl odhadem asi čtyři a půl kila. Mámě se to nezdálo a sestry podle náramku zjistily, že se spletly,“ líčí Coufal.

Jeho vlastní zážitek z porodnice v rodné Telči, který se pak v rodině tradoval, tak stál u zrodu scénáře na seriál o výměně dětí na menším městě. Téma okamžitě chytlo kolegy producenty z Dramedy Production Filipa Bobiňského (47) a Petra Šizlinga (48). Po úspěchu První republiky chtěli právě něco ze současnosti a z maloměsta.  K tvorbě scénáře Kukaček Jan Coufal pak samozřejmě studoval různé případy záměn dětí po celém světě a nevyhnul se ani známé záměně holčiček v Třebíči v roce 2006:

Seroš X: Kukačky

Video se připravuje ...

„Byl to jeden z mnoha případů, který jsme studovali pro náš příběh,“ říká. Zároveň ale vylučuje bližší shodu s Kukačkami. Pro vyprávění příběhu zvolil způsob, který je zatím více používaný v zahraničí než u nás. „Místo dějových zvratů jsme více rozvinuli postavy, jejich charaktery a emoce,“ upřesnil scenárista.

Kluci povyrostli

Marek Adamczyk (35), který představuje jednoho z otců, prozradil, že ve druhé řadě Kukaček už samotní vyměnění kluci v podání Viktora Sekaniny (9) a Theodora Schaefera (10) povyrostli a budou víc zasahovat do děje. „Sami už říkají, co chtějí.“

Příběh o výměně dětí pokračuje: Oblíbený seriál Kukačky se vrací na televizní obrazovky

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.