Horor hlasatelky Retkové: Osušky nasáklé krví | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Horor hlasatelky Retkové: Osušky nasáklé krví

Marie Retková
Marie Retková (Štěpán Kettner)

Člověk může dělat všechno správně a nepodceňovat prevenci, život ale někdy umí být opravdu zákeřný a krutý. Své o tom bohužel ví i moderátorka Marie Retková (66), které nečekaná a velmi děsivá událost jednoho dubnového večera změnila celý život.

Patřila mezi nejoblíbenější moderátorky České televize. Jejími poznávacími znameními byly blankytně modré oči a vlídný úsměv. Ten ji přešel na jaře roku 2001. Tehdy si během jedné noci potřebovala odskočit na toaletu, okamžitý šok se ale dostavil v momentě, kdy začala masivně krvácet. Život jí v tu chvíli zachránila nevlastní dcera Ajka, která ji okamžitě odvezla do strakonické nemocnice. Po příjezdu byla moderátorka v tak kritickém stavu, že veškeré osušky pod ní by se daly ždímat, jak moc byly nasáklé krví.

Jolana Voldánová: Proč odešla z ČT a není herečkou? 

Video se připravuje ...

Nečekaná zpráva

Když nemá člověk sebemenší tušení, co se s ním děje, odpovědi chce znát co nejdříve. Tato byla ale pro moderátorku zdrcující – adenokarcinom děložního hrdla. Retková tomu nemohla uvěřit. Jak napsal deník.cz, moderátorka chodila na pravidelné kontroly ke svému gynekologovi. Na té poslední byla dokonce měsíc před děsivým incidentem! Nic tehdy nenasvědčovalo tomu, že by bylo něco špatně. Již tehdy se v ní ale skrýval nádor v pokročilém stádiu. „Nádor rostl hodně dozadu a při stěru se k němu lékař nedostal,“ cituje moderátorku výše zmíněný web.

Náročná léčba

Protože se na nemoc přišlo za pět minut dvanáct, cesta za uzdravením byla velmi trnitá. Nádor byl větší, a tak byla nevyhnutelná operace. To byl ovšem pouze začátek. Následovaly docházení na radioterapie, úbytek na váze a většina času stráveného na lůžku. „V nejtěžších chvílích mne rodina doslova držela nad vodou, všichni byli bezvadní. Když se ale rodina začne stonajícím příliš zaobírat, pozorovat ho, ulevovat mu, chránit ho a všechno mu připraví až pod nos, tak je to špatně,“ myslí si Marie Retková, která tehdy chtěla získat zpět moc nad sebou samou. „Samozřejmě když jsem bezprostředně po operaci nemohla ani chodit, byla jsem ráda, že mi ukrojili chleba a přinesli mi ho do postele, ale jakmile jsem se vyhrabala z nejhoršího, bylo to na mně,“ vysvětlila někdejší moderátorka ČT, která s nemocí nebojovala pouze po fyzické stránce, ale i po té psychické.

Daniela Písařovicová: Svým rozhodnutím jsem šokovala sama sebe

Video se připravuje ...

Návrat do normálu

Bylo to složité období po všech stránkách. Smířit se se zákeřnou nemocí nebylo jednoduché, nakonec se ale začalo vše obracet k lepšímu. Hledat v temném období moderátorčina života nějaká pozitiva by bylo velmi troufalé. Ona sama ale přiznává, že lecco si z těchto časů odnesla. „Snažím se na všem si najít něco hezkého a od doby nemoci jsem víc v klidu. Předtím jsem měla pocit, že na všechno musím stačit stoprocentně. Teď už to tak vůbec nemám. Je důležité vědět, co se zblázní a co ne,“ dodala s pokorou Marie Retková.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.