Poslední dny Josefa Somra (†88): Podlehl rakovině plic! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Poslední dny Josefa Somra (†88): Podlehl rakovině plic!

Josef Somr
Josef Somr ( David Kundrát, Martin Hykl )

Národem milovaný Pepíček Somr (†88) podle informací své rodiny podlehl rakovině plic! V Nemocnici Na Pleši mu v posledních dnech života pomáhali s dýcháním a usnadňovali mu odcházení z tohoto světa.

Promluvil o tom jeho synovec Pavel Somr. „V rodině se říká, že to byla rakovina plic. Všechno tomu nasvědčuje, protože strýčka před několika dny do nemocnice přivezli kvůli tomu, aby mu tam usnadnili dýchání,“ řekl deníku Aha! syn Somrova bratra Antonína. „Strýček už před pár lety nemohl udýchat ani besedy ve Viole nebo nahrávání audioknih,“ doplnil.

Zemřel Josef Somr (†88), herec s mimořádným nasazením

Video se připravuje ...

Odmítal práci

Jeho slova potvrzuje i Helena Rytířová (70), vdova po textaři Zdeňku Rytířovi (†69). „Před třemi lety jsem se rozhodla, že natočím knihu Roarka Bradforda Černošský Pán Bůh a páni Izraeliti. Je to taková humorná parafráze Starého zákona, a oslovila jsem Pepíka. A ten mi řekl, že mu je to strašně líto, ale že už by to neudýchal, a poradil mi Petra Nárožného,“ vzpomíná s tím, že jí to tehdy bylo velmi líto. Somr byl celoživotní kamarád Rytířové, vždyť jí také svědčil na svatbě, kde si brala jeho velkého kamaráda Petra Čepka (†54). Textař Rytíř byl pak až jejím druhým mužem.

Bohdalka v slzách

A velkou ztrátu milovaného kamaráda pocítila i Jiřina Bohdalová, která s Josefem Somrem strávila stovky hodin před kamerou. Zahráli si spolu třeba ve filmech Svědkyně, Jedna kočka za druhou, Bankrotáři nebo v televizní Generálce. Samozřejmě se pídila po tom, jak její milovaný kamarád odešel na druhý břeh. „Poptávala jsem se a bylo mi řečeno, že měl smrt, jakou mu můžeme závidět,“ prozradila Aha! Jiřina Bohdalová, kterou zpráva o jeho skonu velmi zaskočila.

Tajemství Ostře sledovaných vlaků: Razítka na zadek nedával jen Somr!

Video se připravuje ...

Spočine ve Vracově?

Hrobka Somrových, v níž jsou pochováni mimo jiné Josefovi rodiče, je v hercově rodném Vracově na jihu Moravy. Jestli bude pohřbený právě tam, zatím rodina neřekla. Stejně tak se čeká na to, zda bude veřejné, či soukromé rozloučení.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.