Do hereckého nebe odešel Josef Somr: Herec zemřel ve věku 88 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Odešel Josef Somr: POSLEDNÍ SLOVA BEROU ZA SRDCE

Josef Somr
Josef Somr (Robert Klejch a Martin Hykl)

Ve věku 88 let zemřel herec Josef Somr. Vleklé zdravotní problémy trápily legendárního herce posledních dvacet let, zdrtila ho i smrt milované partnerky.

Rodák z Moravy a absolvent brněnské JAMU Josef Somr zaujal diváky zejména rolí výpravčího Hubičky ve filmu Jiřího Menzela Ostře sledované vlaky. Kultovní snímek na jaře 1968 dokonce získal Oscara za nejlepší neanglicky mluvený film.

Josef Somr: Před kameru už nikdy a s nikým!

Video se připravuje ...

V roce 2002 odešel herec do důchodu, načež prodělal akutní zánět slinivky, který si vyžádal náročný operační zákrok. Zlomila ho i smrt dlouholeté partnerky Zuzany Šavrdové, která v pětašedesáti podlehla rakovině. I kvůli svému zdravotnímu stavu v následujících letech omezil Somr své pracovní aktivity. „Jste hodní, že jste si vzpomněli. Děkuji za zájem a buďte zdrávi! Se mnou ale už nic není. Telefony nezvedám, protože už žádnou práci nechci a žiju často po špitálech,“ prohlásil naposledy nemocemi sužovaný herec v Blesku.

Josef Somr: Proč se nestal železničářem?

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.