Legendární Josef Somr (86): PŘÍSNĚ TAJNÁ HOSPITALIZACE | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Legendární Josef Somr (86): PŘÍSNĚ TAJNÁ HOSPITALIZACE

Josef Somr
Josef Somr (CNC_Martin Hykl)

Slinivka, srdce, mozek, plíce. To jsou věčné trampoty Josefa Somra (86). A kvůli problémům s dýchacím ústrojím teď herecký bard musel několik dní ležet na plicním oddělení Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí.

„Špatně se mu občas dýchá,“ řekla Aha! už mnohokrát hercova manželka Jaroslava Šavrdová, která svému milému pokaždé zavolala domů sanitku, která ho odvezla na Karlák. Tam dali herce dohromady a on se vrátil domů vždycky už po svých, neboť to má z nemocnice na Karláku kousek.

„Pan Somr tady ležel, už je ale propuštěn,“ dozvědělo se teď Aha! na plicním zmíněné nemocnice. Herec byl hospitalizovaný na přelomu roku. Na dotazy deníku Aha! ale nereagoval.

„Ono se ale jednou stane, že už se nevrátím,“ snažil se o žert před dvěma roky Somr a posteskl si, že tráví nejvíce času po nemocnicích.

Konec juchání

V den, kdy legendárnímu herci bylo osmdesát, Somr neslavil a absolvoval magnetickou rezonanci. „Kde jsou ty doby, kdy jsem o narozeninách juchal? Tytam!“ hlásil před pěti lety profesor Ječmen z Básníků, Servác ze Tří veteránů nebo výpravčí z Ostře sledovaných vlaků. Když mu bylo 85 let, tak sice své jubileum strávil doma a v pohodě, lékaři ho ale čekali den nato.

Dojatý Somr: Nestydím se plakat, rád jsem sentimentální!

Video se připravuje ...

Lepší to nebude

„Jsme už schránky zchátralé. Ráno musím do nemocnice,“ svěřil Somr Aha! a tehdy jeho kroky vedly na Neurologickou kliniku 1. LF UK a VFN do pražské Kateřinské ulice. „Lepší už to nebude a já jsem se s tím stárnutím smířil. Přednost má teď zdraví, nikoli práce,“ komentoval Somr, který si naposledy zahrál v šestém díle Básníků, a to ještě s podmínkou, že bude hrát vleže.

Tajemství Ostře sledovaných vlaků: Razítka na zadek nedával jen Somr!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
zdenar-15
27. 2. 2021 • 10:07

Brzy se uzdravte, držím palce.

mord
26. 2. 2021 • 06:49

Pisalkovska lůza špicluje i v nemocnicích. Lidský odpad.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.