Rodina Josefa Somra plní jeho poslední přání: ULOŽÍ HO V RODNÉM VRACOVĚ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Rodina Josefa Somra plní jeho poslední přání: ULOŽÍ HO V RODNÉM VRACOVĚ

Josef Somr
Josef Somr (Marek Pátek)

Na Dušičky už měla rodina Josefa Somra (†88) naprosto jasno. Hereckého barda nepohřbí v Praze, jak se všichni domnívali, ale výpravčí Hubička z Ostře sledovaných vlaků bude pohřben v rodném Vracově na Slovácku.

Jak Aha! svěřil hercův synovec Pavel Somr (64), Vracov jako poslední místo odpočinku bylo vroucným přáním samotného herce. A Somrova manželka Alena to bude prý samozřejmě respektovat. Urnu s popelem legendárního herce dají do hrobu, kde jsou pohřbeni jeho rodiče i bratr Antonína (†49). A jednou vedle nich spočine i nejmladší ze tří sourozenců Tomáš (75).

„A je to tak v pořádku. Všichni tři bratři by tu měli být spolu,“ sdělil Aha! pracovník vracovského hřbitova. „Víte, Pepa Somr je taková naše vracovská ikona. I když jsme slyšeli, že by tu snad neměl odpočívat, vůbec jsme tomu nevěřili. Proto, když zemřel, tak jsme sem na hrob jeho rodičů začali nosit věnce, kytky a místní sem chodí Pepovi zapalovat svíčky, i když tu ještě není,“ doplnil ještě muž, jenž se stará o malebný hřbitůvek. Je znát, že na Josefa ve Vracově rádi vzpomínají. Však na svou rodnou hroudu nedal nikdy dopustit.

Hrob herce Josefa Somra († 88) v jeho rodném Vracově den před Památkou zesnulých.

Video se připravuje ...

Připijí mu vínem!

Kdy dojde k hercovu uložení na místní hřbitov, neví a neví to ani synovec Pavel. „O tom se ještě ani nediskutovalo,“ řekl Aha!. Ať je to ale kdykoli, až se tak stane, Vracovští si na hercovu počest přijdou k hrobu připít vínem, které Servác ze Tří veteránů tak miloval a byl jím odkojen. „A asi mu tu i zazpíváme ty jeho oblíbené moravské,“ podotkl.

Taťjana Medvecká na pohřbu Josefa Somra: Těžce skrývaný pláč!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Sýkorka Borka
2. 11. 2022 • 09:49

Ach, vzácne naše rodné domovy. Keď nie inak, po smrti sa tam navždy vraciame...R.I.P., pán Somr...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.