Václav Neckář trpí: Bez injekcí ani krok! Zahání tím křeče nohou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Václav Neckář trpí: Bez injekcí ani krok! Zahání tím křeče nohou

Václav Neckář
Václav Neckář (Foto Aha! – Marek Pátek)

I princové stárnou. Přestože už je to 20 let, co ho při řízení auta postihla mozková příhoda a vymazala mu část paměti, stále ho sužují zdravotní problémy. Václav Neckář (78) alias princ Vašek z pohádky Šíleně smutná princezna má nepříjemné křeče v palci u nohy, které mu znemožňují chůzi.

Zpěvák má i problémy stát při koncertech (Aha! informovalo). „Občas mě trápí křeče v nohách a stabilita celého těla je taková vratká,“ okomentoval svůj zdravotní stav sám Neckář. „To víte, od té události s mozkovou mrtvicí mám stále problémy. Ale doufám, že se to zlepší. Chodím na rehabilitace,“ prozradil deníku Aha! Neckář. Lékaři mu nasadili dokonce injekční léčbu. „Zdá se, že to působí. Ale zřejmě se to bude muset aplikovat dlouhodobě, aby se dostavil výsledek v té správné kvalitě,“ svěřil se zpěvák. I přes nepříjemnosti se ale nevzdává. „Bez muziky a zpívání bysme umřeli,“ dodal Vašek k tomu, čím si právě prochází.

S manželkou ztratil domov

K šedesáti letům na jevišti dostal Vašek Neckář dokument Dobrou zprávu já přináším vám. Režisér a kameraman Daniel Hnát ho točil na Máchově jezeře i v Ústí nad Labem. A samozřejmě taky u zpěváka doma v Praze. „Můj domov byla manželka Jarka,“ říká Vašek dojemně ve snímku, který v sobotu odvysílala ČT. Přestože to v prosinci bude už 7 let, co ho Jarka navždy opustila, zpěvák se s jejím odchodem dosud nevyrovnal. Projekci před uvedením na obrazovku si nenechali ujít např. rodinní přátelé Petr Kostka (84) a Carmen Mayerová (78).

Bratři Neckářovi: Jejich muzikál už má 450 repríz! A to ho Vašek nechtěl!

Video se připravuje ...

„No, konečně tě znám,“ radoval se po shlédnutí filmu herec. Oba se snažili zbavit Vaška smutku a jisté nostalgie, která na něj padla. „Stáří je potupné,“ postěžoval si zpěvák, když viděl archivní záběry například ze slavné éry Golden Kids nebo další, kde předváděl vlastní taneční kreace.. „Ale snad ještě nějakou chvíli vydržím,“ poznamenal Vašek. Nejvíc se teď těší na koncert v O2 areně v půlce října a na tradiční vánoční vystoupení. „Dva roky jsme kvůli koronaviru vynechali a chybí mi to,“ přiznal Neckář.

Medailonek: Václav Neckář

Video se připravuje ...



Přečtěte si
lekno
28. 9. 2022 • 18:50

Vždyť sám zpěvák zmínil: cit. „„Bez muziky a zpívání bychom umřeli,“ dodal Vašek..“ Tak asi vědí 2 bratři, co dělají.. Když zpívání těší, asi neškodí. Může on koncertovat i na židli – nemusí stát po celou dobu.. Celá jeho pěvecká tvorba mi není známa, ale, co zpíval s p. Helenou V. v pohádce - Znám jednu starou zahradu - to znám. Byly časy, že.. I Mýdlový princ například je povedený klip. A další.. Dnes jsem náhodou objevila od nich píseň - Jsem. Ta je moc hezká. Trochu jako relax hudba keltská. P. Vašek držte se, všechno dobré.

Alva
27. 9. 2022 • 10:45

Smutné, už by měl odpočívat a nehrát,to by si měl uvědomit hlavně jeho bratr.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.