Neckář chyběl na odhalování Menzelovy desky: Musel do nemocnice | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Neckář chyběl na odhalování Menzelovy desky: Musel do nemocnice

Václav Neckář
Václav Neckář (Pavel Machan)

Měl být na odhalování pamětní desky oscarového režiséra Jiřího Menzela (†82), místo toho musel k lékaři. Václav Neckář (78), který si zahrál ve filmech Ostře sledované vlaky a Skřivánci na niti, byl v pondělí s bratrem Janem (73) na důležitém vyšetření.

Proto nebyl Vašek u toho, když na domě v ulici Na Valech blízko Pražského hradu odhalila vdova Olga Menzelová (44) pamětní desku autorů Jana Dvořáka a Radko Šťastného. V domě žil režisér Jiří Menzel od roku 1996 až do své smrti v roce 2020. Odhalení se zúčastnil princiál divadla Semafor Jiří Suchý, kterému bude 1. října už 92 let. Málokdo by mu tak úctyhodný věk hádal!

Bratři Neckářovi: Jejich muzikál už má 450 repríz! A to ho Vašek nechtěl!

Video se připravuje ...

„Moje nejstarší vzpomínka na Jiřího Menzela je pracovní. Sešli jsme se při natáčení filmu Kdyby tisíc klarinetů, kde jsme hráli. Pak u nás v divadle režíroval muzikál Čochtanův divotvorný hrnec. To už jsem cítil, že to s ním není docela v pořádku, ale dotáhl to do konce,“ řekl Suchý deníku Aha!. Na otázku, zda by jednou také rád měl na své vile na pražské Ořechovce pamětní desku, odpověděl, že to nechá na pozůstalých. Vzdát hold úspěšnému tvůrci přišli také herec Petr Brukner (79) s manželkou Evou, režisér Jan Hřebejk (55) a Viktor Preiss (73).

Medailonek: Václav Neckář

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.