Václav Neckář (79): Choulostivá operace a přísný zákaz od lékařů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Václav Neckář (79): Choulostivá operace a přísný zákaz od lékařů

Václav Neckář je po operaci.
Václav Neckář je po operaci. ( Pavel Machan, Mária Rušinová)

Legendární zpěvák Václav Neckář (79) se z operace zdárně zotavuje. Nutný zákrok odkládal kvůli nasmlouvaným koncertům. Teď se už po operaci snaží stavět na nohy a na urologickém oddělení v Nemocnici Na Homolce z toho mají velkou radost.

Zpěvák se podrobil choulostivé operaci, podle informací Aha! šlo o prostatu. „Byla to plánovaná operace a s bráchou jsme se domluvili, že ji nebudeme specifikovat. Jsme přece jen mužští a jsou věci, které nám nejsou vážně příjemné,“ vysvětlil Aha! bratr Jan Neckář (73) a dodal, že bratra operovali v neděli, a už ve čtvrtek by měl být už doma.

„Takže vzdát hold Martě Kubišové v listopadové Lucerně k jejím osmdesátinám určitě zvládne,“ ujistil Aha! Jan Neckář. „Pokud nedojde ke komplikacím, to se může stát vždycky,“ dodal. „To si ale nemyslím, protože brácha, jen co se probudil z narkózy, chtěl chodit. A vůbec se mu to nelíbilo, že mu to lékaři zakázali,“ usmívá se Honza.

Zákeřná mrtvice

V roce 2002 postihla Václava Neckáře při řízení auta mozková mrtvice. Po té se musel znovu učit mluvit. Zpěvák loni přiznal, že se zdravotními následky bojuje dodnes. Po mozkové mrtvici měl kromě problémů s řečí i velké problémy s pamětí a zapomněl texty ke svým písním. Jeho praktická lékařka mu naštěstí našla dobrou logopedku, která ho tři čtvrtě roku učila, jak správně tvořit věty.

Václav Neckář (79) podstoupil operaci!

Video se připravuje ...

„Nedal jsem dohromady ani větu. Problém se zvratnými zájmeny či rody mám dodnes. Stejně tak i s držením vidličky v levé ruce,“ popsal Václav Neckář v pořadu Povídej následky mozkové příhody s tím, že oporou v těžkých chvílích mu byla hlavně jeho rodina, zejména mladší bratr. „Naštěstí ještě vidím a během vystoupení používám čtečku. Bez toho bych nemohl vůbec existovat. Na dlouhé proslovy a moderování mezi písničkami mám ale bráchu,“ doplnil.

Sezona 51 jede!

Skupina Bacily s Václavem Neckářem a doprovodným kvartetem uzavřela při koncertu 5. srpna na Kampě svoji padesátou sezonu a začala tu s pořadovým číslem 51. V srpnu 1971 ji bratři Neckářové zakládali s kytaristou Otou Petřinou a baskytaristou i textařem Zdeňkem Rytířem, který vymyslel kapele název. „V té době napsal s mým bráchou hit Dr. Dam di Dam. Zdůvodnil to tak, že každý doktor má co do činění s bacily a tyhle Bacily rozšiřují nákazu dobré hudby,“ vysvětlil kdysi Václav Neckář.

Bratři Neckářovi: Jejich muzikál už má 450 repríz! A to ho Vašek nechtěl!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
jity
25. 10. 2022 • 08:33

Václav by měl už odpočívat a ne lézt na podium. Je to škoda mohli bychom si ho pamatovat kdy mu to ještě zpívalo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.