Menzelová s dětmi na hrobě: Naučme se žít se smrtí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Menzelová s dětmi na hrobě: Naučme se žít se smrtí!

Náštěvy na hrobě Jiřího Menzela (†82): Olga s dcerami i rozverné herečky a limoncello!
Náštěvy na hrobě Jiřího Menzela (†82): Olga s dcerami i rozverné herečky a limoncello! (Facebook, archiv)

Nemusí se obávat, že by se na něj zapomnělo. Na hrobě Jiřího Menzela (†82) na Vyšehradě se střídají návštěvy. „Jak moc důležité je mít kam chodit a ctít rituály,“ napsala na sociální síť vdova Olga Menzelová (44). „Nejen narození, ale také smrt je součástí našich životů a čím dříve ji přijmeme a naučíme se s ní žít, tím lépe pro nás,“ dodala.

Oscarový režisér, který nás v důsledku covidu opustil před dvěma lety, zůstává stále v srdcích své rodiny a blízkých přátel.

Byl milovaný

Olga vzala na Vyšehrad dceru Evu Marii (7) a syna Alberta (3,5) na zapalování čtvrté, andělské adventní svíčky. Jiřího by to jistě velice potěšilo. Byl se svou rodinou až do posledních chvil života. Měl velké štěstí. Opouštěl tento svět v náručích svých milovaných.

Olga Menzelová si oddychla: Jednu věc po mě děti nezdědily!

Video se připravuje ...

Založila tradici

Nejen rodina ale navštěvuje místo posledního odpočinku slavného režiséra. V půlce prosince zde zahájila tradici setkávání a vzpomínání blízká spolupracovnice Menzela, jeho osobní asistentka Míla Řádová (71). „Mělo nás být víc, ale nemoci počet zredukovaly. Chtěly jsme si zavzpomínat na Jirku, na natáčení, na návštěvy u něj doma Na Valech. Doufám, že jsme nešokovaly okolí svým rozverným chováním, v souvislosti s Jirkou je to na místě,“ napsala Míla na sociální síť.

János Bán alias Otík z Vesničky: Jsem aktivní důchodce, pořád hraju!

Video se připravuje ...

Herečky z Donšajnů: Místo kafe panáček

Míla Řádová se ujistila, že se setkání u hrobu budou opakovat. „Na jaře se zase sejdeme a tradici budeme zachovávat.“ Herečky Marie Málková (39), Lucie Juránková a Andrea Mottlová z filmu Donšajni s Mílou pily limoncello z oblíbených kelímků, v nichž nosila Řádová na place Jirkovi kafíčko.



Přečtěte si
Uživatel_5457057
20. 12. 2022 • 11:46

Píšete, že měl v životě velké štěstí, že měl skvělou rodinu. To je poněkud divná rodina. Manželka z něho udělala největšího paroháče, což si teda fakt nezasloužil Mít každé dítě s jiným chlapem, to muselo být pro p.Menzela opravdu velké "štěstí"!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.