Zapomenutá písnička Neckářových: Objevila se po desítkách let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zapomenutá písnička Neckářových: Objevila se po desítkách let

Slavnostní odpoledne pražským seniorům zpestřily také pěvecké hvězdy, které každý znál. Byli to Václav Neckář, Martha a Tena Elefteriadu a Stanislav Hložek.
Slavnostní odpoledne pražským seniorům zpestřily také pěvecké hvězdy, které každý znál. Byli to Václav Neckář, Martha a Tena Elefteriadu a Stanislav Hložek. (Herminapress)

V pražském sídle Pojišťovny VZP, a.s. přivítala její místopředsedkyně představenstva Halina Trsková v pořadí již čtvrtou výherkyni z řad seniorů, kteří se zapojili do projektu Pošlete vzkaz příběhem. Výherkyně, paní Blanka Holubová, si pro sebe a pro občanské sdružení Mezi námi, o.p.s. přála dva notebooky. Měla je mít! Slavnostní odpoledne pražským seniorům zpestřily také pěvecké hvězdy, které každý znal. Byli to Václav Neckář, Martha a Tena Elefteriadu a Stanislav Hložek.

Václav Neckář se svým bratrem Janem zvedli nadšené diváky ze židlí a aplaus ve stoje nebral konce. Oblíbený zpěvák po své nemoci čte texty písní z tabletu. Je vidět, že moderní technologie seniorům svědčí a pomáhá. „Samozřejmě mám doma počítač, přijímám e-maily a s bratrem komunikuji přes internet,“ usmíval se Václav na akci Pošlete vzkaz příběhem od PVZP. „Výherkyni a publiku jsem zazpíval staré hity, ale nové se rodí, jen to jde pomaleji, nápadů není tolik. Teď jsem oprašoval Baladu do suterénu, kterou chystáme do nového programu, ale se starými písničkami,“ uvedl Václav Neckář a Jan Neckář přidal kuriózní příběh.

„Vždycky jsem si myslel, že jsem první píseň pro bráchu napsal Doktora Dam Di Dam. Letos mi ale zavolal pan Padevět, který se zabývá zapomenutými a ztracenými nahrávkami. Poslal mi dokument a tam bylo napsáno: kytara Zdeněk Rytíř, zpěv Václav Neckář a autoři Jan Neckář a Ivo Fišer a u toho neznatelné datum. Celá nahrávka byla kolem roku 1968 použita v pořadu Zvědavá kamera. Opravdu to byl jeden z mých starých songů, který jsem dával Rytířovi na otextování a on to nestihl. Tenkrát Ivo Fišer pozval bráchu do tohoto televizního pořadu, a jestli prý nemá písničku, která by se dala použít. Domluvili se a Ivo Fišer udělal text na jednu z mých melodií a dali to do pořadu. Já byl v tu dobu na vojně a vůbec jsem o ničem nevěděl. Pořad se nikdy neodvysílal, zůstal v trezoru a až pan Padevět tuto starou píseň znovu objevil.“

Soutěž „Pošlete vzkaz s příběhem“ byla koncipována jako společensky odpovědná aktivita Pojišťovny VZP, a.s. která měla aktivizovat seniory k tomu, aby sepsali příběh s poselstvím další generaci. Pět nejlepších příběhů bylo oceněno výhrou v hodnotě 30 000 Kč.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.