Prezidentkou žena? Aleně Schillerové by se určitě na Hradě líbilo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Prezidentkou žena? Schillerové by se určitě na Hradě líbilo

Ivana Zemanová v červnu 2020 navštívila Náchod. Doprovodila jí Alena Schillerová (za ANO)
Ivana Zemanová v červnu 2020 navštívila Náchod. Doprovodila jí Alena Schillerová (za ANO) (Hrad.cz / Kancelář prezidenta republiky)

Za pět měsíců si zvolíme nového prezidenta ba dokonce prezidentku. Zájem o post hlavy státu má ex-rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová (43). Jenže to nemusí být jediná »brňačka«, která se o Hrad pokusí zabojovat. Kdo je tou další? Bývalá ministryně financí Alena Schillerová (58)!

Hnutí ANO stále neví, koho vyšle do prezidentské volby. Předseda Andrej Babiš (67) se prý rozhodne až koncem října. Jak sám ale veřejně před dvěma týdny oznámil, v rukávu má jeho partaj ještě další dvě jména, a to ženu a muže. Má jistotu? „Pokud vyšleme do boje o Hrad ženu, tak to bude jedině Alena Schillerová,“ řekl Aha! blízký zdroj hnutí ANO, který si nepřál být jmenován.

Buča odkryla mučení lidí! Přijde konec Putina? A policie řeší Schillerové Instagram

Video se připravuje ...

Jestli se bývalá ministryně financí a současná šéfka poslanců hnutí opravdu stane oficiálním kandidátem, tak na to si budeme muset ještě pár týdnů počkat. Správné řešení Podle politologa Lukáše Jelínka by to pro nejsilnější opoziční stranu ve Sněmovně nebylo špatné řešení. „Aleně Schillerové by se určitě na Hradě líbilo. U občanů je velmi známá a po Babišovi je druhou nejviditelnější osobou hnutí,“ řekl Aha! politolog s tím, že pokud se Nerudová střetne se Schillerovu, tak se obě brněnské rodačky, budou ucházet každá o jiné voliče. „Myslím si, že by to ale bylo velmi pěkné zpestření, kdyby se o post hlavy státu utkaly jenom dvě ženy,“ dodal Jelínek.

Havlíček nebo Vondrák?

Kdo je tím mužským kandidátem v ANO, když se předseda hnutí rozhodne do souboje nejít? Spekuluj se, že to je místopředseda Sněmovny Karel Havlíček (53, ANO). Podle zdroje Aha! to ale také může být moravskoslezský hejtman a poslanec Ivo Vondrák (63, ANO). „Nemyslím si, že je pan Vondrák natolik známý, aby mohl mít velké šance v prezidentské volbě. A co se týče pana Havlíčka, tak toho si Babiš bude chtít spíše nechat do vlády. Pokud tedy vyhraje za tři roky volby,“ je přesvědčen politolog Jelínek.

Nejoblíbenější destinace českých politiků na letní dovolenou

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ja01
29. 8. 2022 • 10:54

Jak je zřejmé, exotů, kteří by se o to chtěli pokusit, je dost.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.