Konec bývalé první dámy na Vinohradech: Rozpor kvůli odchodu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Konec bývalé první dámy na Vinohradech: Rozpor kvůli odchodu

Ve hře Její pastorkyňa ve vinohradském  divadle.
Ve hře Její pastorkyňa ve vinohradském divadle. (archiv Blesku)

Odchod bývalé první dámy Dagmar Havlové (71) z vinohradského divadla nebyl po dlouhých 43 letech zalitý sluncem, jak by se mohlo zdát! Svědčí o tom naprosto rozporuplná vyjádření ředitele scény Tomáš Töpfera (71) a samotné herečky. Ta si dokonce přisadila, když řekla, co jí vlastně k rozhodnutí na Vinohradech skončit, přimělo.

Havlová tvrdí, že se jí ředitel scény snažil v hereckém souboru udržet. „Tomáš mě chvíli přemlouval, jestli si to nechci rozmyslet, protože jsem plnila sál, ale nakonec jsme se dohodli, že budu hostovat, dohrávat...“ prohlásila v pořadu Showtime bývalá první dáma.

„Nikoho jsem nikdy nepřesvědčoval, ani Dagmar Havlovou, ani Viktora Preisse, když se rozhodl odejít do důchodu. S paní Havlovou jsme se tehdy jen dohodli, že bude dohrávat svou roli v inscenaci Návštěva staré dámy,“ tvrdí ale v prohlášení pro novinky.cz Töpfer. Nostalgii necítí Havlová dokonce popsala, co jí k odchodu z vinohradského divadla přimělo. „Rozhodovala jsem se asi půl roku. Tam se to všechno obměnilo, odešli mí stěžejní kolegové – Danka Kolářová, Jirka Dvořák – a najednou jsem měla pocit, že bych měla odejít taky. Nostalgii necítím,“ prohlásila zcela otevřeně. Divadelním nabídkám se podle svých slov nebrání, což potvrzuje naše včerejší informace, že ji ředitel Jan Burian (63) láká do Národního divadla.

Dagmar Havlová na pohřbu Abrháma (†82): Přišla na poslední chvíli, po projevu hned zmizela

Video se připravuje ...

Rozdílné názory

Podle zdroje z vinohradského divadla neměla Havlová problém svůj kritický názor na změnu v souboru, z něhož v posledních letech zmizely velké hvězdy, říci. „Tomáš se jí snažil vysvětlit důvody změn, ale Dáša je nevzala. Měla na to jiný názor. Všem bylo jasné, že odejde,“ dodal náš důvěryhodný zdroj z divadla.

Rýpnul si do věku...

O tom, že Töpfer cítí po odchodu Havlové pachuť, svědčí i jeho úterní vyjádření pro ČTK. „Paní Havlová, které už bude sedmdesát let, se rozhodla na vlastní žádost ukončit svoji kariéru a už není u nás zaměstnaná. K tomu není co dodávat.“

Dagmar Havlová na oslavě Karla Vágnera: Promluvila o svých vnučkách!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.