Dagmar Havlová po odchodu z Vinohrad: Dostala laso z Národního! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dagmar Havlová po odchodu z Vinohrad: Dostala laso z Národního!

Pohřeb Josefa Abrháma: Dagmar Havlová
Pohřeb Josefa Abrháma: Dagmar Havlová (Blesk:foto CNC: Marek Patek)

Jakmile Dagmar Havlová (69) ukončila po 43 letech své stálé angažmá a následné hostování v Divadle na Vinohradech, začala dostávat nabídky od jiných scén! Jedna z nich podle informací deníku Aha! přišla i od nejproslulejšího divadla, ze samotné Zlaté kapličky.

Havlovou do Národního divadla vábí osobně jeho ředitel Jan Burian (70), s nímž se velmi dobře zná. Režíroval mimo jiné její poslední vinohradské představení Návštěva staré dámy, jenž mělo derniéru v době pandemie covidu. „Honza jí láká do Národního divadla už dlouho! Ne jako stálou členku, ale aby v něm hostovala,“ řekl nám zdroj z vinohradského divadla.

Rozmýšlí se

Bývalá první dáma si po odchodu z populární scény dává divadelní pauzu a podle všeho nabídku hostovat ve Zlaté kapličce během ní promýšlí. Na přímý dotaz deníku Aha! k tomuto tématu ale včera herečka odmítla odpovědět. S Janem Burianem je nicméně stále v kontaktu a pravidelně se setkávají. Pokud by se jí po divadelních prknech zastesklo a s nabídkou hostování v by souhlasila, jistě by pro ní šéf Národního divadla našel vhodné uplatnění.

Ladislav Trojan: Obě první lásky mu utekly do náručí jiných slavných mužů

Video se připravuje ...

Propojení přes Havla

Jan Burian byl velkým přítelem hereččina manžela Václava Havla (†75). V plzeňském Divadle J. K. Tyla v roce 2008 režíroval jeho Odcházení. Po exprezidentově smrti pak byla z Burianovy iniciativy přejmenovaná piazzeta u Národního divadla na náměstí Václava Havla.

Havlová: Dohrávala jsem jako host!

Přímo ze souboru vinohradského divadla odešla Dagmar Havlová (69) už v roce 2019, následně na scéně dohrávala jako host. V prohlášení pro deník Aha! napsala: „Absolvovala jsem ještě veleúspěšnou premiéru hry Návštěva staré dámy v titulní roli, a i nadále jsem byla ochotná plnit své závazky a dohrávat svá představení jako mnoho mých kolegů, pouze jako host,“ napsala nám Havlová. „Po ataktu pandemie ředitel Tomáš Töpfer stáhl v roce 2020 obě má představení z repertoáru,“ dodala herečka a bývalá první dáma.

Ředitel Töpfer: Už u nás není zaměstnaná!

K odchodu herečky se už vyjádřil i ředitel vinohradského divadla. „Paní Havlová, které už bude sedmdesát let, se rozhodla na vlastní žádost ukončit svoji kariéru a už není u nás zaměstnaná. K tomu není co dodávat,“ řekl ČTK Tomáš Töpfer (71).

Dagmar Havlová na pohřbu Abrháma (†82): Přišla na poslední chvíli, po projevu hned zmizela

Video se připravuje ...



Přečtěte si
pravlast
24. 8. 2022 • 10:35

Takže v Národním budou hrát jen samé taháky á-la Largo desolato,Audience a Odcházení? To aby se ještě víc nažvejkla?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.