Zákaz Muradova do Česka objasněn: Nitky vedou až k Putinovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zákaz Muradova do Česka objasněn: Nitky vedou až k Putinovi!

Muradov oznámil zajímavou novinku
Muradov oznámil zajímavou novinku (Koláž Blesk Sport)

Důvod, proč má MMA zápasník Makhmud Muradov (32) zákaz do Česka, začíná zřejmě vyplouvat na povrch. Problém tkví v přátelských vztazích s uzbeckým prezidentem, jemuž Muradov slíbil absolutní věrnost.

Zápasit s protivníky v kleci zřejmě Muradovi nestačilo. Rovnou se stal vojákem v uzbecké armádě a projevil nevídanou loajalitu vůči uzbeckému prezidentovi. S ním Makhmuda pojí přátelské vztahy, což dokazuje i nedávný příspěvek na jeho instagramovém profilu, který prezidentovi zasvětil. „V první řadě bych vám chtěl poděkovat za vaši práci, lásku a oddanost své zemi. Jsem hrdý na to, že jsem občan tak mírumilovného a prosperujícího státu. Přeji vám i celé vaší rodině sílu, zdraví a prosperitu,“ popřál Mach prezidentovi k nedávným narozeninám.

Muradov zdraví fanoušky: Brzy se vrátím do Čech, nic mě nezastaví

Video se připravuje ...

Jak informoval web eXtra.cz, mnohým se nelíbí fakt, že jde na ruku vládnoucí třídě, která vyhovuje spíše bohatším lidem, mezi které Muradov bezesporu patří. Běžní občané tolik optimistické názory se zápasníkem nesdílí. Bývalý partner zpěvačky Moniky Bagárové (28) je však skálopevně přesvědčen, že vstup do armády byl správnou volbou. „Sloužím Uzbekistánu a svému prezidentovi s vírou a pravdou,“ napsal ke snímkům z ceremoniálu, během něhož dokonce četl přísahu noviců.

Právě Machův postoj k tamní politice má komplikovat jeho návrat do Česka. Stojí za tím pozitivní vztahy k Rusku, od kterého dává většina evropských států ruce pryč. „Uzbekistán může být braný jako proruský,“ sdělil webu IDNES.cz Muradovův trenér Petr Kníže. „Mach tam je až sportovně-politicky aktivní. Tam to funguje tak, že skupina lidí kolem prezidenta disponuje vším, a on s těmi lidmi spolupracuje. To mu v Česku neprospívá,“ vysvětlil.

Proč strážník zabil ženu a dcery? Čína pálí u Tchaj-wanu ostrýma! A Muradov odhalil plán

Video se připravuje ...

A právě uzbecký prezident je kontroverzní politickou postavou. Mezi jeho nelichotivé kroky patří mimo jiné i snaha omezit autonomii části Uzbekistánu, od které nakonec upustil. Podle všeho si dokonce nechal vybudovat tajnou rezidenci po vzoru Vladimira Putina (69). Toho v roce 2018, jak napsal eXtra.cz, přivítal v hlavním městě v téměř diktátorském stylu – vylidněné plochy, zablokované ulice a speciálně osvětlené cesty byly samozřejmostí.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.