Atrakce pro fandy Williama: Z jeho helikoptér jsou chatka a kavárna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Atrakce pro fandy Williama: Z jeho helikoptér jsou chatka a kavárna!

princ William
princ William (Foto Facebook, Profimedia.cz)

Zajímavou možnost, jak navázat těsnější »kontakt« s královskou rodinou, teď mají Britové. Z helikoptér, s nimiž létal při svých službách u záchranné služby princ William (40), se totiž staly kavárna a víkendová chatka!

Vrtulníky Sea King, které sloužily britskému letectvu od roku 1978, zachránil podnikatel Ben Stonehouse (30). Povedlo se mu totiž vypátrat a posléze od ministerstva obrany odkoupit tři trupy strojů, vyřazených už v roce 2015 (s dvěma osobně létal následník trůnu William).

V apartmánu zůstal i kokpit.

Poslední čtyři roky je nákladem přes 7 milionů korun renovoval a jeden ze žlutých pátracích záchranných vrtulníků tak nyní slouží jako designová kavárna u moře a ve dvou lze přenocovat v kempu Pinewood Park poblíž Scarborough! Jen to není za hubičku, nájem na noc dělá 4500 korun, přičemž chatka může hostit nejvýš dva dospělé a tři děti. „Nemohl jsem dopustit, aby byly ty helikoptéry obyčejně sešrotovány,“ popisuje Stonehouse. „Lidé musejí zažít, jaké jsou uvnitř,“ láká k návštěvě legendárních strojů, které bojovaly i v Perském zálivu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.