Drama ve vzduchu s královnou Alžbětou II.: Chytila je bouřka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Drama ve vzduchu s královnou Alžbětou II.: Chytila je bouřka!

Královna po výstavě květin jezdila v golfovém vozítku.
Královna po výstavě květin jezdila v golfovém vozítku. (ČTK / AP / Paul Grover)

Takhle si závěr dovolené nepředstavovala! Královna Alžběta II. (96) se před oslavami 70 let na trůně vracela z pětidenního odpočinku na zámku Balmoral, když její letadlo ve vzduchu zastihla tak silná bouře, až musel pilot odvolat plánované přistání v Londýně!

Soukromé třináctimístné letadlo Embraer 135 o délce přes 26 metrů vzlétlo v úterý uprostřed deště krátce po 13. hodině z letiště v Aberdeenu, přistát mělo o hodinu a půl později v severozápadním Londýně na základně Northolt, sloužící veřejnosti i armádě. Jenže déšť přešel do bouře s krupobitím a blesky. Byla taková slota, že pilot musel přerušit první pokus o přistání a 15 minut kroužit s panovnicí ve vzduchu!

Zdravotní potíže a duševní poruchy, které pronásledují královské rodiny

Video se připravuje ...

Až pak se počasí umoudřilo a letoun v klidu dosedl na ranvej. „Za takových okolnosti se neriskuje, bylo správné přerušit přibližovací manévr,“ cituje The Sun leteckého experta. Prohlášení vydal i Buckinghamský palác, drama ve vzduchu potvrdil, královna je prý ale zcela v pořádku. Koneckonců o pár chvil později byla vyfotografována, jak sedí na předním sedadle jednoho z vozů, který ji měl i s jejími pejsky corgi odvézt na domovský hrad Windsor... Panovnici určitě potěší, že během oslav, které mají trvat ode dneška až do konce víkendu, má být v Británii slunečno.

Královna ze 400 vajec

Královně vzdávají hold po celém království, na každém rohu teď potkáte její více či méně zdařilé sochy a podobizny. Dort cukrářky Lary Masonové patří určitě k těm nejpovedenějším – na 1,6 metru vysokou podobiznu oslavenkyně padlo 400 vajec, 24 kg mouky a stejné množství másla!

Jak vydělává královská rodina a majetek královny Alžběty II.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.