Herec ze seriálu Život na zámku Zdeněk Žák chová slepice: Jsou jako paviáni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Herec ze seriálu Život na zámku Zdeněk Žák chová slepice: Jsou jako paviáni!

Herec pobaví svými historkami v dnešní show Honzy Dědka.
Herec pobaví svými historkami v dnešní show Honzy Dědka. (Foto FTV Prima, ČT, ara)

Na dráhu hospodáře se vrhl Zdeněk Žák (69). Bývalá hvězda seriálu Život na zámku chová koně, psy, kočky, papoušky, králíky a taky včely. Nejvíc mu ale daly zabrat docela obyčejné slepice.

Sám herec nazývá svůj styl hospodaření pokus-omyl, takže pořízení bílých slípek by se dalo nazvat velkým omylem.

A je to v pytli!

Jak se rozkřiklo o jeho chovatelských schopnostech, rozjela se za ním televize Prima na reportáž. A tam začala jeho patálie s »kvokajícími paviány«. „Když se blížilo datum natáčení, šel jsem se na slepice podívat. Ty bílé mají takovou blbou vlastnost, že si vytrhávají peří ze zadku. Měly zadnice jak paviáni. Uznal jsem, že to přece nemůžu do televize ukázat,“ vyprávěl Žák na natáčení 7 pádů Honzy Dědka. Okamžitě začal shánět po vesnici náhradní »pipky«, kterými by se mohl pochlubit. Zadařilo se a původní nezbedné slepičky putovaly v prodyšném pytli na půdu.

Bojová pozice

Ovšem vypůjčené slepice také nebyly žádnou výhrou, protože byly zvyklé na svůj kurník a svého majitele. „Když přijela taková manekýna z Primy, která rovnou šlápla do bahna a uklouzla, tak jsem jí šel slepice ukázat. Ty tam ale stály v bojové pozici v kruhu s p*delema ven,“ smál se Zdeněk. Nakonec se vše zvládlo natočit. Na závěr ale ještě zabodovala jeho nejmladší dcera. „Zuzanka přišla za mnou a řekla mi – tati, co uděláme s těma slepičkama v pytli? Tak jsem musel udělat, že je trošku blbá,“ dokončil herec vtipnou historku, kterou můžete slyšet dnes v 7 pádech Honzy Dědka ve 21.35 hod. na Primě.

Josef Somr oslavil 88: Proč se nestal železničářem?

Video se připravuje ...

Kohout agresor

Hercovy chovatelské začátky provázel šok. „Myslel jsem, že slepice musí mít kohouta, aby měla vajíčka,“ smál se Žák s tím, že pořízený kohout byl lehce agresivní. „Prostřední dcera chodila pro vajíčka s takovým gumovým obuškem. Mlátila jím kohouta, sebrala vajíčka, odkopla kohouta a přinesla vajíčka domů. Bála se ho, tak jsem se na to ptal. Měli mě všichni za idiota,“ dodal herec, který za chvíli vstoupí do kin coby drsňák ve filmu Pánský klub.

Josef Zíma slaví 90! Proč nemá rád označení "král české dechovky"?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.