Václav Neckář 20 let po mozkové příhodě opět v ústavu, proč? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Václav Neckář 20 let po mozkové příhodě opět v ústavu, proč?

Václav Neckář v pohádce Šíleně smutná princezna
Václav Neckář v pohádce Šíleně smutná princezna (archiv)

Tady snad dělají zázraky! Václav Neckář (78) se do známého rehabilitačního ústavu uchýlil kvůli potížím s levou nohou a třínedělní péči završil děkovným koncertem. K vylepšenému tělu tak přidal potěšení duše. „Byl plný sál a lidé se pak se mnou chtěli fotit,“ prozradil deníku Aha! dojatý zpěvák.

Je to právě 20 let, co ho postihla těžká mozková příhoda, která navždy poznamenala jeho život. Jen díky obrovskému nasazení lékařů, bratra Jana (73) a vlastní píli se Vašek opět zvolna vrátil do života. Znovu se učil psát, mluvit, a dokonce i chodit. Některé zdravotní problémy ale bohužel přetrvávají a zpěvák se čas od času v Kladrubech dává do kupy. „Opět mě tady spravili,“ řekl Neckář vděčně. „Vždycky mě tu opečovávají, personál je úžasný, ale taky jsou tu moc příjemní pacienti. Chtěl jsem jim trochu té lásky vrátit. Připravil jsem proto malé vystoupení,“ dodal.

Zpíval celý sál V místním kinosále by nepropadl špendlík, jak bylo nabito. Vašek zahájil hitem z roku 1965 Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě, pak už sypal z rukávu jednu oblíbenou písničku za druhou. „Bylo dojemné, jak se lidé upoutaní na vozíčky vlnili do rytmu a zpívali spolu s ním,“ popsal Aha! jeden z návštěvníků koncertu. Vzácné setkání trvalo přes hodinu, zpěvák potom přidal ke zpěvu i vyprávění. Po skončení ještě nešel spát, dlouho se fotil se svými posluchači a rozdával autogramy. Byl to krásný zážitek pro obě strany.

Bratři Neckářovi: Jejich muzikál už má 450 repríz! A to ho Vašek nechtěl!

Video se připravuje ...

Bráchu odstavil covid

Neckáře měl v Kladrubech na kytaru tradičně doprovázet jeho bratr. „Honza se ale vracel z Ameriky s mezipřistáním v Londýně a někde na trase chytil covid. Musel proto zůstat doma,“ omlouval ho zpěvák. Parťáka při vystoupení mu dělal jediný syn Vašek (48), který své hudební nadání zúročil jako zvukař.

Vašek jako Willis

Václav Neckář pomáhá lidem s afáziií, kterou trpí také hollywoodská hvězda Bruce Willis (67). Má pro lidi, kteří z důvodu nemoci špatně vyjadřují své myšlenky, velké pochopení. Sám si tím totiž také prošel.

Medailonek: Václav Neckář

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
17. 5. 2022 • 23:59

Jsem ráda, že měl radost .
Kdo vchází do tvých snů má lásko .... Lékořice .. Tu kytaru ...

aveneta
13. 5. 2022 • 10:30

Nikdo neví co ho ve stáří potká...Neckář jo kdysi byl pupulární, takový ten střed hudby, přeji mu ať dožije v kldu

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.