Janda slaví 80. narozeniny: Mladej kmet! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Janda oslaví 80. narozeniny: Mladej kmet!

Petr Janda se věku nebojí
Petr Janda se věku nebojí (Reprofoto Youtube)

Zítra oslaví lídr Olympiku Petr Janda (79) osmdesátku a už si k ní naděluje dárky. V týdnu pokřtil své sólové cédéčko, teprve třetí v kariéře. A protože je jako správný rocker pivař, lil se na něj zlatavý mok přímo z lahve!

„Jsem mladej kmet, mám osmdesát let, a stejně koukám dopředu, ne zpět,“ zpívá v jedné z nových písniček a na křtu ji zapěl i naživo svým hostům. A že jich bylo! Muzikanta přišla podpořit celá rodina, sešly se tu současná žena Alice i bývalá Martina, přišla dospělá dcera, zpěvačka Marta (48) i nejmladší dcery Rozárka (10) a Alžběta (12).

Petr Janda: Na Janečkovu oslavu obul 20 let staré boty ze svatby!

Video se připravuje ...

„Když mi bylo sedmdesát, řekl jsem, že chci slavit až stovku,“ rozesmál svým proslovem všechny přítomné oslavenec. Jak se blížila osmdesátka, tak si to ale rozmyslel. „Nejspíš nevydržím a budu slavit i devadesátku,“ smál se. Cédéčko pojmenoval Asi se mi nebude chtít, všechny ale ujistil, že se na odchod nechystá a stále se mu hrát chce. Na křtu nechyběl ani vnuk Petr, který je úspěšným hráčem na saxofon. Studoval v Americe, na dědových písničkách vyrostl. „Rád vzpomínám, že když jsme byli s bratrem Matoušem malí kluci, pouštěli jsme si kazety dědových koncertů. Každý si vzal do ruky tenisovou raketu místo kytary a zpívali a hulákali jsme na celý barák,“ smál se Petr Janda ml., který má na cédéčku také své sólo.

V zástupu gratulantů se to jen hemžilo slavnými kmotry. Dorazili herec Martin Dejdar i zpěvák Michal Malátný. Podívat se přišli i muzikanti, kteří se na cédéčku podíleli. Třeba Jiří Stivín, který na podzim taky oslaví osmdesátku, chodil s úsměvem s malým foťáčkem a vše dokumentoval. A Petr Vondráček si zase pochutnával na dobře vychlazené dvanáctce. Spokojený byl i kontrabasista Antonín Gondolán, který se na podobných akcích objevuje velmi málo. Jako na správné „předoslavě“ nechyběl dort s přebalem desky, zlaté balonky ve tvaru čísla 80 a v neposlední řadě si rocker odnesl i nejvyšší ocenění svého vydavatelství Legenda Supraphonu. Zářil štěstím a bylo vidět, že hudba a rodina, to je jeho život.

Petr Janda na pohřbu Náhlovského (†72): Poslední dobou chřadnul...

Video se připravuje ...



Přečtěte si
hejhej
2. 5. 2022 • 16:44

Mladej kmet ???
Má svůj věk, na který vypadá, ale to obarvené chmýří na hlavě kdyby shodil, vypadal by lépe.

mbmb
1. 5. 2022 • 21:02

Starý trpaslík skret

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.