Lídr Olympiku Petr Janda (79): Chystá a turné i muzikál | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lídr Olympiku Petr Janda (79): Chystá turné i muzikál

Petr Janda
Petr Janda (Reprofoto Youtube)

Konkurz do muzikálu Okno mé lásky složeného z písní legendárního Olympiku sledoval z hlediště jeho frontman Petr Janda (79). Na jevišti defilovaly i známé tváře jako Bořek Slezáček (54), Josef Vágner (31) či Lucie Molnárová (35). Kvůli covidu ale přišlo o poznání méně lidí, než je na konkurzech zvykem.

Děj muzikálu nemá s osudy skutečné kapely nic společného, jde o zcela nový příběh. „Má klasický obsah, je v něm holka, kluk a láska,“ prozrazuje Janda. „Ta dívka se odstěhuje do Paříže a klukovi zmizí z očí, ale on si ji přesto najde. Díky tomu zazní třeba Bon soir, Mademoiselle Paris.“ Premiéra je plánovaná na 3. listopadu, ale do té doby toho chce nestárnoucí rocker ještě hodně stihnout.

Již brzy vydá sólovou desku a pak se víc než na vlastní květnové osmdesátiny těší na jiné výročí. „Už na podzim rozjedeme oslavy šedesáti let Olympiku, které příští rok vyvrcholí velkým turné,“ říká. „Už aby to bylo. Ten letošní rok je hodně blbej. Když se nehraje, je to pro muzikanty peklo. Já teď jedu na tři týdny na dovolenou a tam na Floridě mě aspoň čekají dva koncerty, třetí pak v Atlantě,“ uzavírá Janda.

Janda na pohřbu Chrastiny z Olympiku: Smrt kamarádů neberu tragicky, už s tím musím počítat

Video se připravuje ...

Do třetice všeho...

Okno mé lásky je třetí muzikál, pod kterým se Petr Janda autorsky podepisuje. Olympic aneb Jak se lítá vzhůru vyprávěl historii skupiny a na pódiu živě hrála i mladá verze kapely. „Když se na závěr spojila s námi, uvítal nás úžasný potlesk. Neskutečný virvál to byl,“ vzpomíná dojatě rocker. Druhým muzikálem byl Ať žije rokenrol, který otextoval Karel Šíp.

Petr Janda vyvedl krásnou Alici: Dnes mám hodně vysokou cenu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
hanecek
29. 1. 2022 • 11:17

To je trapné. "Plešatá mánička" opravdu nebude mladý jako jeho žena. A viagra jej jednou definitivně zastaví.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.