Dobré zprávy pro pašeračku Terezu H. (25): Konečně může domů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dobré zprávy pro pašeračku Terezu H. (25): Konečně může domů!

Tereza se bude moct vrátit domů
Tereza se bude moct vrátit domů (Archiv Blesk)

Češka Tereza H. (25), dříve obviněná z pašování heroinu, je zase o krůček blíž tomu, aby se po letech vrátila domů! Soud v Islámábádu podle informací Aha! souhlasil s tím, že se může vrátit do Česka.

„Celníci ji už v zemi nemohou dál zadržovat, podali si stížnost, ta byla ale zamítnuta,“ řekl zdroj Aha! poté, co Tereza stanula v pátek v 8:30 místního času před soudem v doprovodu svého táty a právníka. Po rozhodnutí odešli i s pracovníky tamní ambasády. „Radovali se z dobrých zpráv. Zatím ale není jisté, zda se vrátí domů společně, nebo Tereza odletí později,“ dodal zdroj. Zproštěna všech obvinění již byla loni v listopadu, v zemi ale zůstala. Nejdřív údajně kvůli bezpečnosti, následně jí celníci nechtěli vrátit osobní věci, načež nedostala vízum. Teď to vypadá, že pákistánské dobrodružství Terezy může skutečně skončit.

Soudce poslala pašeračku Terezu na bezmála 9 let do vězení

Na svobodu díky chybě

Tereza H. byla v lednu 2018 zatčena na letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu v kufru. O rok později byla odsouzena k více než osmi letům ve vězení. Ve vězení strávila několik let, než její právní zástupce našel slabinu v procesní chybě vyšetřovatelů během zajištění a převozu drog. Na jejím základě byla žena zproštěna viny.

Tereza nemůže z Pakistánu domů. Čína má covid tábory. A Rychlý končí!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.