Miliony v luftě! Byl jsem mladý a blbý, skřípe zuby Vágner | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Miliony v luftě! Byl jsem mladý a blbý, skřípe zuby Vágner

Karel Vágner s manželkou Katinou
Karel Vágner s manželkou Katinou (Aha! - Tomáš Vrbenský)

Dnes slaví legendární autor písničky Holky z naší školky kulaté osmdesáté narozeniny! Karel Vágner (80) si díky tomuto hitu přišel na pohádkové peníze, za které si dokonce mohl pořídit nový dům. Nicméně udělal jednu zásadní chybu, kvůli které přišel o velkou sumu peněz.

Hit, který nazpívalo duo Kotvald a Hložek, mělo opravdu nevídaný úspěch, který překvapil i samotného  Vágnera. „Byla to naše první zlatá deska za milion prodaných alb, pak se prodalo ještě dalších 350 tisíc kusů,“ svěřil se autor. Na písni tehdy vydělal něco přes milion korun, což byly v té době opravdu nevídané peníze. Mohl mít ale dvojnásob.

Karel Vágner na pohřbu Žbirky: Z čeho se mu srolovaly ponožky?

Video se připravuje ...

Další milion totiž putoval do kapsy členům kapely Smokie. Vágnerova skladba původně vyšla na takzvaném singlu, tedy na malé desce o dvou písničkách. Jedna z nich byla právě Holky z naší školky a tou druhou byl převzatý song Do to Me z repertoáru kapely Smokie, kterou Hložek a Kotvald přezpívali jako Trápení.

„Když jsem se pak po letech potkal s Chrisem Normanem, frontmanem Smokie a spoluautorem písně, hned se mne ptal, jak to, že jim někdy v roce 1982 přišly ze socialistického Československa naprosto skvělé peníze za autorské honoráře. No, za to mohu já, přiznal jsem. Byl jsem mladý a blbý,“  přiznal i po tolika letech Karel Vágner.

Manžel Gottové u výslechu kvůli drogám! A románek Vágnera a Zagorové

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.