Zlatá Ester Ledecká to zase dokázala! »Už je konec?« ptala se... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zlatá Ester Ledecká to zase dokázala! »Už je konec?« ptala se...

Rozesmátá Ester Ledecká se zlatou medailí za paralelní obří slalom snowboardistek
Rozesmátá Ester Ledecká se zlatou medailí za paralelní obří slalom snowboardistek (Michal Beránek (Sport))

Dokázala to! Sněhová »obojživelnice« Ester Ledecká (26) získala olympijské zlato v paralelním obřím slalomu na snowboardu, když soupeřky naprosto deklasovala. Vykročila snad za obhajobou unikátního dvojtriumfu?

První polovinu olympiády si může zdárně odškrtnout, na prknu předvedla koncert. A hned věděla, komu při zdravici do Česka nejvíce poděkovat. „Chci říci mamince, že skoro za všechno může ona, proč tady teď stojím. Ona je v podstatě hlavní kouč, nehrající kapitán. Má obrovskou zásluhu na tom, že můžu jezdit ve špičce,“ vyznala se do kamery ČT a paní Zuzana si doma na gauči jistě poplakala. „A moc děkuju fanouškům, že kvůli mně vstávali, vážím si toho!“ dodala její tuze šikovná dcerka.

Ester Ledecká má ZLATO! Na snowboardu neměla konkurenci

Video se připravuje ...

Kromě slavnostního ceremoniálu, při němž si po skončení české hymny setřela z oka slzu, byl tohle jediný okamžik, kdy byla trochu naměkko. Jinak působila jako vždy: suverénní a plně koncentrovaná hvězda, pro kterou jsou ostatní jen slabým komparzem. Už kvalifikaci dominovala způsobem, který mnohým vyrazil dech, vždyť pomalejších bylo na stejné trati hned devět mužů! Bezchybně pak zvládla i vyřazovací jízdy, všechny čtyři soupeřky donutila tak riskovat, že spadly nebo vyletěly z dráhy! „Takový je to sport, hodně se chybuje. Já se soustředila celou dobu na sebe, a to mi pomohlo,“ krčila rameny Ester.

Ester Ledecká očima svého bratra Jonáše

Video se připravuje ...

Po závodech měla pořádný fofr – dva ceremoniály, spousta rozhovorů, balení a přejezd do lyžařského střediska. „Kluci mi museli pomoci, mám na pokoji spoustu věcí a pořádný binec. Potřebuji novou tašku, protože tady furt dostáváme dárečky a už se to kupí, nemám to kam dávat,“ smála se. Dnes si na sjezdovce poprvé stoupne na lyže. Už v pátek ji čeká super-G, další obhajoba zlata z v Pchjongčchangu, v úterý pak sjezd, který ji poslední dobou náramně jde. Přijdou snad další medaile? Zlaté?! U té geniální Češky nikdy nevíte...

 



Přečtěte si
AHel
9. 2. 2022 • 14:20

Holka jedna šíkovná, velká gratulace, krásně jste jim to natřela. Moc Vám to sluší. Dál držím palečky, své už jste splnila. Lyže si už jenom užívejte, at´vyhrajete nebo ne, pro mě jste jednička! Držím palečky.

pravlast
9. 2. 2022 • 13:11

Naprosto skvělé a skvělé Ester gratulace za všech stran!

aveneta
9. 2. 2022 • 10:58

Ano je to parádní výkon jednou také bude za zenitem jako např Sáblíková, dokud může ať si užívá vydřené formy

mbmb
9. 2. 2022 • 10:36

Velká gratulace !! Rodiče jsou pyšní, obráceně take!
Žádná protekce ale poctivá prace

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.