A je to oficiální! Geislerová jde na Hrad | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

A je to oficiální! Geislerová jde na Hrad

Aňa Geislerová v hlavní roli filmu Prezidentka
Aňa Geislerová v hlavní roli filmu Prezidentka (Bioscop: Zuzana Panská)

Po Olze Havlové si herečka Aňa Geislerová (45) ještě o stupínek polepší a stane se rovnou prezidentkou! O žádné drama ovšem nepůjde. Připravovaný film by totiž rád naplnil zcela jiné poslání.

Ani politici nežijí pouze prací a vedou i osobní život plný radostí i strastí. Film Prezidentka si dal za úkol polidštit pohled na tuto profesi. „Nápad natočit film o prezidentce vznikl už v roce 2016, když jsem dotočil Pohádky pro Emu. Chtěli jsme nabídnout pohled za fasádu politických funkcí a profesních rolí. Snažili jsme se vytvořit postavu, která by mohla lidi inspirovat a připomenout nám, že milovat a být milován je něco, co potřebuje opravdu každý z nás,“ vysvětlil scénárista a režisér Rudofl Havlík (45).

Aňa Geislerová jako Prezidentka v novém romantickém filmu Rudolfa Havlíka

Video se připravuje ...

Režisér si ke svému záměru povolal ostřílenou herečku Aňu Geislerovou, a to pro její mnohotvárnost, co se rolí týče, a pak i pro zkušenosti z předchozího natáčení. „Nikdy jsem nepřemýšlel o nikom jiném. Chtěli jsme spolu zase pracovat a Anin talent, esprit a šarm jsou pro tuto roli jako stvořené,“ cituje Havlíka Blesk. Stejně jako v Pohádkách pro Emu bude i tentokrát jejím partnerem neméně talentovaný Ondřej Vetchý (59).

Od náročnějších rolí v podobě již zmíněné Olgy Havlové či nejslavnější české spisovatelky Boženy Němcové si nyní v roli prezidentky Geislerová paradoxně trochu odpočine. Děj se točí okolo Kateřiny Čechové, první české prezidentky, která chce na jednu stranu zajistit blahobyt republiky, na druhou stranu ovšem chce být šťastná ve svém osobním životě bez toho, aniž by byla neustále pod drobnohledem.

Geislerová v Máme rádi Česko. Konkurenci nedala šanci!

Video se připravuje ...

Proto se rozhodne v převleku prchnout z Hradu a na moment žít v anonymitě. Do cesty jí osud přivane sochaře Petra, což pochopitelně situaci hlavní hrdinky značně zkomplikuje. Na rozuzlení romantické komedie si diváci budou muset ještě chvíli počkat, konkrétně do 23.6., kdy film zavítá do kin.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.