Hvězdy uctily Borovce jeho písněmi: Absolonová zůstala doma! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hvězdy uctily Borovce jeho písněmi: Absolonová zůstala doma!

Monika v muzikálu Kleopatra.
Monika v muzikálu Kleopatra. (Foto Aha! – Marek Pátek, ara)

K nedožitým devadesátinám mu do nebe zazpívali jeho nesmrtelné hity. Geniální textař Zdeněk Borovec (†69), který v roce 2001 zemřel, tady po sobě nechal na 2000 písní a slavní mu je poslali jako poděkování. „Moc mě mrzí, že jsem se nemohla pro nemoc zúčastnit,“ řekla Aha! Monika Absolonová (45).

Není divu, že litovala. Právě Borovec je autorem libreta k Draculovi. „S jeho vnučkou Františkou jsem dokonce hrála v Antoinette. Pak jsme se potkali při zkoušení muzikálu Kleopatra, kterou už bohužel nedokončil,“ zavzpomínala Monika. Právě hit z Kleopatry měl na jevišti Divadla Broadway v jejím podání zaznít. Jenže zpěvačka dostala před týdnem covid. Děkovala tak textaři aspoň z domova.

Vánoce Leony Machálkové: Drží místo pro expartnera Bořka!

Video se připravuje ...

„Zpívat jeho texty je radost i čest zároveň. I po letech objevím něco, co mě chytí za srdce. Třeba postavu Lorreine v Draculovi jsem jinak zpívala v jednadvaceti a jinak pak ve třiceti,“ dodala zpěvačka. Na Poctě Zdeňku Borovcovi vystoupila řada zpěváků v čele s Danielem Hůlkou (53), jehož právě Dracula vynesl v popularitě do oblak. Zazpívat přišel i Michal David (61), který s ním dělal právě Kleopatru, Marian Vojtko (48) či Leona Machálková (54). V hledišti usedla Borovcova žena Dagmar (87), dcera Lucie (64) a vnoučata Matěj (38) a herečka Anna (32). Vnučka Františka (27) je zpěvačka a na dědečka zavzpomínala na pódiu. Záznam koncertu uvede 26. února ve 21.15 ČT1.

Upřímná Monika Absolonová pět měsíců po rozchodu: Řeknu vám, jak to mám teď s chlapy!

Video se připravuje ...

Psal skvělé texty

„Byla jsem dojatá,“ přiznala deníku Aha! vdova Dagmar. „Uvědomila jsem si, jak skvělou češtinou jsou texty napsané a s jakým pochopením je interpreti zpívali.“ Vzpomínkový večer iniciovala a pomohla připravit dcera Lucie Borovec, která je stejně jako táta textařka. Zesnulý geniální textař napsal jen pro Karla Gotta (†80) přes sto písňových textů.



Přečtěte si
mbmb
10. 1. 2022 • 06:32

Byl tchánem Stropnického,texty neznam ani od Fikejsové ,jen z logiky věci museli smrdět a podlizat jako Štaidl i Gott. Tahle Jidasska elita za tašku banánů Udelali cokoliv

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.