Pokračování pohádky Anděl Páně: 750 kg jablek a 250 pytlů sněhu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pokračování pohádky Anděl Páně: 750 kg jablek a 250 pytlů sněhu!

Jablko ze stromu poznání se prodražilo.
Jablko ze stromu poznání se prodražilo. ( film Anděl Páně)

Hned dvě prokleté rekvizity potrápily tvůrce pohádky Anděl Páně a hlavně jejího pokračování. Aby mohli anděl Ivan Trojan (57) a čert Jiří Dvořák (54) natáčet, museli rekvizitáři sehnat 256 pytlů papírové drtě a objednat třičtvrtě tuny jablek.

Natáčení se zvířaty a dětmi je podle režisérů prý to nejhorší. Jiří Strach (48) by k tomu ale mohl dodat, že nepřející počasí a ovoce téměř v každém záběru jsou ještě horší. Když totiž v zimě na přelomu roku 2015 a 2016 natáčel Anděla Páně 2, nebesa byla na sněhovou nadílku skoupá. Aby se tedy Trojan s Dvořákem mohli prohánět po bílých uličkách Českého Krumlova, museli nakoupit kila umělého sněhu. Na dosněžování se tak spotřebovalo neuvěřitelných 250 velkých pytlů papírové drtě!

Příliš drahé poznání

Víc než sníh ale rekvizitáře potrápilo jablko ze stromu poznání, jež spadlo z nebe na lidský svět. Kvůli jednomu jedinému jablíčku jich totiž museli nakoupit 750 kilo! A pak mezi nimi vybrat ta, jež byla velikostí, tvarem i barvou stejná. A protože nešlo o obyčejná jablka, ale červenou odrůdu Pink Lady, tak se natáčení pekelně prodražilo.

Kostýmové peklo

Zabrat dostali i kostyméři. Nejenže bylo použito více než 300 kostýmů, ale pro Trojana a Dvořáka byly připraveny rovnou dvě sady. A to jen kvůli tomu, aby se nepřerušovalo natáčení kvůli promočení nebo ušpinění.

Tajemství českých vánočních pohádek: Co jste o nich nevěděli?

Video se připravuje ...

Pro představitele anděla Petronela musely být navíc zhotoveny hned čtyři páry speciálních odlehčených křídel, jež byly věrnou kopií původních andělských perutí, ale herci umožňovaly příjemnější pohyb. Dvořák s Trojanem také trávili moře času v maskérně. „Líčení trvalo půl hodiny až hodinu. zajímavé je, že paruka stará jedenáct let na rozdíl ode mě téměř nezestárla,“ přiznal Trojan.

Drahá Lady

Tahle »lejdy« je krásná a také pořádně drahá. Pink Lady je obchodní název pro australskou odrůdu jablek Cripps Pink, která se pěstuje v teplejších částech světa. Je náročná na množství tepla a světla během dozrávání. Jablka jsou velice chutná, dlouho vydrží. Ale také drahá. Za kilo dáte kolem 50 korun. V akci...

Vica Kerekes: Natáčení Anděla Páně bylo náročné. Snažila jsem se být statečná

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.