Smutné Velikonoce režiséra Stracha: Zemřel mu tatínek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Smutné Velikonoce režiséra Stracha: Velmi bolestná ztráta!

Jiří Strach: „Já nevím, my křesťani tu pomlázku moc nemusíme. Ale letos by si vyšlehání zasloužila ta kráska Vladimíra Putinovna. Aby vypadla z Ukrajiny.“
Jiří Strach: „Já nevím, my křesťani tu pomlázku moc nemusíme. Ale letos by si vyšlehání zasloužila ta kráska Vladimíra Putinovna. Aby vypadla z Ukrajiny.“ (archiv Blesku)

Krušné svátky má před sebou režisér Jiří Strach (47). Minulý týden mu zemřel tatínek, který pracoval jako bankéř. „Ne, nebyl to covid, ale víc se k tomu nebudu vyjadřovat,“ řekl deníku Aha! autor nejúspěšnějších českých pohádek Anděl Páně a Anděl Páně 2.

Jen co Jiří Strach 20. března začal pro Českou televizi natáčet televizní kriminální minisérii Docent v hlavní roli s Ivanem Trojanem (56), pár dní nato ho zasáhla tragická zpráva. Navždy přišel o otce. Jeho smrt je pro Jirku o to těžší, že se tak stalo před Velikonocemi. Podle informací deníku Aha! dá režisér, který slouží jako ministrant, poslední sbohem tatínkovi během církevního obřadu.

O své rodině se ostatně dosud Strach zmínil jen několikrát, soukromí si bedlivě střeží. „Tatínek je bankéř, maminka taky a bratr Petr je chirurg,“ popisoval. „Každý má jinou profesi, takže mi před kameru nelezou. I když jednou jsem maminku a tatínka obsadil do Ztracené brány. Ale jenom sedí v první řadě v kostele při mši. Mám je tam zafixované v tom filmu, ale nic víc,“ prozradil Jiří v jednom rozhovoru.

5 nejoblíbenějších pohádek Jiřího Stracha?

Video se připravuje ...

Zmínil také babičku, k níž jezdili do Čelákovic. „Jsem sice rodilý Pražák, ale skoro všechny víkendy jsme trávili u ní. Takže jsem vlastně částečně venkovské dítě. Vesnice je pořád taková jiná, nezkažená,“ pochvaloval si před časem Strach. On sám, kdyby prý nebyl režisérem, chtěl by se stát nejspíš lékařem jako bratr, nebo knězem. „Vyrůstal jsem v krásné dohromady držící rodině. Babička byla z devíti dětí, všichni příbuzní se na různé svátky potkávali, bylo jich mraky,“ zavzpomínal melancholicky.

Hlaváčová odmítá očkování. Vnuk Hegerové o pohřbu. A Rosák do zpráv!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.