Pohřeb Vodňanského (†79): POSLEDNÍ PŘÁNÍ PŘED NEČEKANOU SMRTÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pohřeb Jana Vodňanského (†79): POSLEDNÍ PŘÁNÍ PŘED NEČEKANOU SMRTÍ!

Jan Vodňanský
Jan Vodňanský (Foto archiv T. Magnuska, ara )

Celý život o tom mlčel. Jan Vodňanský (†79), který minulý týden náhle podlehl covidu, v sobě nosil jedno velké přání. Zahrát si ve filmu. A svůj životní sen si před nečekanou smrtí skutečně splnil. Stal se z něho majitel hotelu ve filmu Kluci z hor režiséra Tomáše Magnuska (36).

„Jsem moc rád, že jsem to byl zrovna já, který mu ten sen splnil,“ řekl Aha! Magnusek. Když také nedávno film běžel na TV Prima, Vodňanský Magnuskovi okamžitě volal. „Děkuju, teď můžu umřít,“ prohlásil vesele a spokojeně básník, zpěvák a spisovatel, který proslul ve dvojici s Petrem Skoumalem (†76). Že by ho chvíli nato mohl o život připravit covid, tak to nikoho nenapadlo ani v tom nejhorším snu.

Nesmělé přiznání

Vodňanský léta zasedal v radě Obce spisovatelů a v roce 2011 se tam na valné hromadě pustil do debaty s Ludvíkem Vaculíkem (†88) a právě Magnuskem. „Tehdy se nám tak trochu nesměle přiznal, že by si strašně rád zahrál ve filmu. Že ho to nesmírně láká,“ popisuje Magnusek. O pár let později mu režisér zavolal a optal se, jestli to myslel vážně. A pokud ano, má pro něho roli ve filmu s Martinem Dejdarem (56) a Jiřím Lábusem (71) Kluci z hor a že by se v tom mohl objevit jako hodný majitel hotelu. Zpěvákova reakce byla okamžitá. „No, já se v tom objevím,“ reagoval hbitě a den nato měl už v ruce scénář.

Vdovec po Pilarové prodává to nejcennější! A šokující okolnosti smrti Vodňaského

Video se připravuje ...

Jako pravítko

„Na plac vždycky přišel nesmírně připravenej, a když jsme třeba přes noc ve scénáři udělali s Dejdarema a Lábusem nějaké změny, byl z toho vždycky vyplašený. Říkali jsme mu: Neboj se. Řekni to svými slovy, improvizuj, a to ho moc bavilo,“ vzpomíná Magnusek a prozrazuje, že celému filmovému štábu neušlo, že prakticky neexistuje rozdíl mezi Vodňanským a pravítkem. „Chodil i stál vzpřímený. Jako voják, byl jako pravítko,“ komentuje.

Raději se opíral

Postoje vzpřímeného vojáka se ale Vodňanský nedokázal zbavit a v nějakých záběrech to působilo velmi nepřirozeně. Nejvíc to prý vadilo při scéně s recepční Patricií Pagáčovou-Solaříkovou (32). „Tak to potom Vodňanský řešil tak, že se při dialogu s ní raději opíral o recepční pultík,“ vysvětluje režisér s tím, že to milé a velmi inteligentní »pravítko « nám bude všem moc chybět...

Nedožil se vakcíny

Vodňanský s covidem bojoval pět dnů v nemocnici. „Táta ve středu zemřel na covid, pozitivní test vyšel v den očkování, které už nemohl dostat, pak to bylo celý děsně rychlý,“ uvedl Tomáš Vodňanský (44), že se jeho slavný otec bohužel nedožil plánované vakcíny proti covidu-19. A to se mu stalo osudným...

Režisér Tomáš Magnusek zhubl neuvěřitelných 70 kilo: Byl jsem trapný, tvrdí

Video se připravuje ...

Pohřeb už dnes

Poslední rozloučení s Janem Vodňanským se koná dnes od 15 hodin ve Velké obřadní síni v pražských Strašnicích. Vzhledem k vládním nařízením kvůli pandemii se ho smí ale zúčastnit jen omezený počet lidí.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.