Činoherní klub připomene 6 hvězd: Abrhám, Šafránková a další | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Činoherní klub připomene 6 hvězd: Abrhám, Šafránková, Menzel a další

Libuše Šafránková a Josef Abrhám
Libuše Šafránková a Josef Abrhám (Martin Hykl, archiv Blesku)

Jen za poslední dva roky ztratil Činoherní klub šest hvězd. V představení Ti, kteří nás opustili zavzpomíná 18. září na zesnulého Josefa Abrháma (†82), Libuši Šafránkovou (†68), Ninu Divíškovou (†84), Jana Vodňanského (†79), Jiřího Menzela (†82) a Jiřího Hálka (†90).

Oblíbení herci vystoupí ze záznamů, takže diváci si mohou připomenout jejich slavné výstupy v originále. Za všechny vyznání Libuše Šafránkové: „Činoherní klub je neměnná a ničím nezaměnitelná hodnota, která se nemůže vyprášit z paměti ani z těla,“ napsala herečka v knize ke čtyřicetiletému výročí Činoherního klubu 1965 – 2005.

Tisíce Ukrajinských vojáků v zajetí. Babiš půjde před soud. A co se dělo po pohřbu Abrháma

Video se připravuje ...

„Hodnota, kterou má člověk pod kůží a ať přijde kamkoliv, pokud žije, nese si ji s sebou a na jejím základě je schopen dalšího vývoje a existování,“ připojila. I když již není mezi námi, tu hodnotu zde nechala navždy. Jiří Menzel zase s hrdostí připomínal, že toto divadlo mohl okusit z obou stran, jako režisér i jako herec. „Byl jsem na tohle divadlo pyšný. Sám jsem mohl poznat tu intimní blízkost jeviště s hledištěm na vlastní kůži z obou stran, a prožil tu velice šťastné chvíle,“ vyznal se předloni zesnulý režisér.

Pohřeb Niny Divíškové (†84)

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.