Tuhle nemoc nechcete: 11 let jedla jen kuřecí nugety! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tuhle nemoc nechcete: 11 let jedla jen kuřecí nugety!

Nugety? Mňam!
Nugety? Mňam! (Profimedia)

Je pravda, že někteří lidé se po smažených kuřatech mohou »utlouct«. Jenže malá Jessika (11) trpí vzácnou chorobou, a tak nepoznala jiné jídlo než kuřecí nugety. Až díky hypnoterapii si konečně mohla dopřát vepřové maso, ovoce i zeleninu.

„Jessica byla zcela zdravé dítě, ale v 18 měsících začala odmítat všechno jídlo, až na kuřecí nugety,“ říká dívčina matka Julia Cainová (49). Rodina nevěděla, co se děje. Lidé prý říkali, že z toho vyroste, ale Jessica se dál cpala jen nugety a do školy si na svačinu nosila krajíc suchého chleba. „Ani na Vánoce si s námi nedala nic jiného,“ posteskla si Julia. Raději byla o hladu, než by snědla něco nového.

Pomohla hypnóza

Skoro deset let se dívka živila pouze smaženým kuřecím masem. Až letos v září konečně lékaři zjistili, že Jessica trpí restriktivní poruchou příjmu potravy, aniž by ovšem dokázali určit proč. Matka se proto spojila s hypnoterapeutem Davidem Kilmurrym a ten pro Jessiku připravil třítýdenní program léčby založený na relaxační terapii a postupném překonávání strachu z neznámých potravin. „Po deseti letech s námi konečně jedla u jednoho stolu a stačila už ochutnat 24 jídel. Ne všechny jí chutnaly, ale to je normální,“ pochvaluje si pokrok léčby Julia, která věří, že nemoc společně s dcerou porazily a že už se nevrátí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.