Bartoška po boji s rakovinou: Nečekané následky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bartoška po boji s rakovinou: Nečekané následky!

Jiří Bartoška poprvé přiznal, cp mu vzala rakovina
Jiří Bartoška poprvé přiznal, cp mu vzala rakovina (profimedia.cz)

Divadlo Bez zábradlí oslavilo třicítku. Jiří Bartoška (74) ale na narozeniny nepřišel. Divadlu, ve kterém exceloval už od prvního dne jeho narození, poslal alespoň gratulaci formou videonahrávky, kde vůbec poprvé promluvil o tíživých následcích rakoviny.

 

Jiří Bartoška a Jakub a jeho pán jsou jako siamská dvojčata. Bartoška ve hře Milana Kundery vystupoval už v roce 1975 v Činoherním studiu a když pak Karel Heřmánek (74) s manželkou Hankou založili Divadlo Bez zábradlí, stal se Jakub a jeho pán jeho vlajkovou lodí. Pak ale přišel zlom, kvůli kterému se Bartoška na prkna do své role už nevrátil. 

Jiří Bartoška poprvé řekl, proč nehraje s Heřmánkem! Rakovina ho připravila o dech

Video se připravuje ...

V roce 2014 Bartoška bojoval s rakovinou mízních uzlin. Tu sice porazil, chemoterapie a ozařování přesto zanechaly následky, na které si prezident filmového festivalu nikdy veřejně nestěžoval. O své trápení se podělil až ve zdravici divadlu. Ta začínala slovy: „Jakub Fatalista! Začali jsme ho hrát v Ústí nad Labem a pak jsme ho přetáhli do Divadla Bez zábradlí. A hráli bychom ho asi dodneška, kdybych já nedostal toho »raka«, který mě připravil o dech a nohy.“ Je zřejmé, že se Bartoška kvůli svému zdravotnímu stavu do role již nevrátí.

Jaké jiné eso bratři Heřmánkové, kteří divadlo nyní po rodičích povedou, vytáhnou z rukávu zatím není jasné, od Bartošky ale dostaly požehnání: „Mladým klukům Heřmánkovejm přeju, aby se jim dařilo, protože 30 let je poměrně hodně, to je skoro třetina existence českého státu. Tak aby měli pěkný hry a aby měli hlavně diváky. I když to nemám rád, tak říkám: Zlomte vaz!“ 

Zbožňovaný míří do kin: Co říká Jiří Bartoška o nové roli?

Video se připravuje ...

 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.